Mostres de repulsa per l'empresonament dels Jordis

Centenars de baixvallesans han sortit al carrer en l'aniversari de l'empresonament dels líders independentistes

Política

Mostres de repulsa per l'empresonament dels Jordis
Mostres de repulsa per l'empresonament dels Jordis

El primer aniversari de l'empresonament dels Jordis ha fet sortir al carrer centenars de baixvallesans que s'han concentrat per reclamar-ne l'alliberament. Jordi Cuixart, president d'Òmnium, i Jordi Sànchez, expresident de l'ANC, van ser empresonats ara fa un any acusats de rebel·lió.

Durant les concentracions els manifestants han cridat consignes exigint unitat als partits independentistes però també reclamant l'alliberament dels "presos polítics", "1-O ni oblit ni perdó", o "independència". També s'ha fet sentir el lema de la jornada: Un any d'ignomínia. Un any de vergonya. Un any de dignitat.

A Mollet, unes 300 persones es concentraven davant l'Ajuntament on s'enlairaven fanalets, una acció que es feia a diferents indrets del territori, entre els quals l'exterior de la presó de Lledoners, on estan tancats els Jordis. Els concentrats al centre penitenciari van enlairar 365 fanalets, pels dies que fa que Cuixart i Sánchez són a la presó.

Les concentracions també es van repetir a Montornès, on l'ANC convocava davant l'Ajuntament, a Parets, a la plaça de la Vila, i a Sant Fost on desenes de persones han anat en manifestació per la carretera B-500. A l'INS Alba del Vallès s'hi van enlairar una dotzena de fanalets.

Edicions locals