El Museu Isern mostra les novetats aquest dissabte

L'entrada serà gratuïta i hi haurà visites guiades

Esports

El Museu Isern està celebrant els seus 10 anys
El Museu Isern està celebrant els seus 10 anys

Mollet del VallèsSergi Escudero

Ja fa 10 anys que es va inaugurar el Museu Isern de la moto a l'avinguda Gaudí de Mollet del Vallès. Durant tot aquest temps, en Josep Isern, juntament amb la Montserrat Abril, la seva dona, i les seves filles Glòria i Nuri, han anat engrandint la col·lecció de motocicletes de procedència i èpoques diverses i recollint informació sobre la relació històrica de Mollet amb la indústria de la motocicleta –aquí van tenir seu Derbi i Ducson– i amb el motociclisme. Per aquest motiu, dissabte de 10 a 13.45 h obriran les portes del museu de forma gratuïta i el Josep i la Glòria oferiran visites guiades de 10.30 a 12 h per explicar les històries amagades darrere d'aquestes motocicletes.

"Malgrat faci 10 anys de la seva inauguració, aquest museu va començar a cultivar-se el 1925 quan Jaume Isern Planes va obrir una botiga de bicicletes al carrer Berenguer III", explica Isern. "Llavors en tot Mollet només hi havia quatre o cinc motocicletes", afegeix. Algunes de les joies que podran veure dissabte els assistents seran les Derbi que van pilotar Ángel Nieto (1972), Julián Miralles (1987) i Champi Herreros (1989) o la primera motocicleta que va tenir la polícia local de Mollet, a banda de desenes de models de Derbi i Ducson –amb exemplars cedits per les famílies Rabasa i Solà–, OSSA, Bultaco, Merlin o Moto Guzzi. "Allò que sobretot vol conservar el museu és la història de Mollet i la comarca. Fa mig segle la nostra ciutat va estar farcida de tallers auxiliars que fabricaven components per a les indústries de la bicicleta i la moto", recorda Isern.

Homenatge a la Volta al Vallès

Isern explica que, en un parell de mesos. es farà un homenatge a la Volta al Vallès, la cursa que es va córrer del 1952 al 1969 amb sortida a Mollet. "Vindrà l'Oriol Puig Bultó, el primer vencedor, i el Jordi Barbany, el de les dues últimes ediicons". La seva Vespa guanyadora està al Museu Isern. 

Edicions locals