El Síndic Personer visita cinc escoles per explicar als alumnes els seus drets i deures

La visita de Lluís Martínez als centres educatius té com objectiu explicar què es el Síndic i quins són els drets i deures dels infants

Societat

El Síndic Personer visita cinc escoles per explicar als alumnes els seus drets i deures
El Síndic Personer visita cinc escoles per explicar als alumnes els seus drets i deures

Mollet del Vallès

El divendres 19 d’octubre el Síndic Personer, Lluís Martínez Camps,  va visitar la primera de les cinc escoles de Mollet que han sol·licitat formar part del programa sobre drets i deures dels infants i adolescents a l’escola.

Aquesta activitat s’emmarca dins d’un programa mitjançant el qual es vol donar a conèixer la figura del Síndic entre la comunitat escolar de la localitat baixvallesana.

El primer contacte del Síndic va ser amb l’alumnat de sisè de primària de l’escola Can Besora de Mollet. De 9 a 10 h i de 10 a 11 h del divendres 19 d'octubre, les classes A i B del centre van poder gaudir d’una sessió destinada a fer entendre als infants quins són els seus drets i deures, i a mostrar-los quan aquests són vulnerats a través de casos pràctics.

S’espera que Lluís Martínez visiti l’escola Montseny el 30 d’octubre, l’Escola del Bosc el 16 de novembre, l’escola Sant Gervasi a principis d’any i el col·legi Lestonnac el 7 de febrer de 2019.

Cada sessió té una duració aproximada de 50 minuts i es divideix en tres parts. En la primera el Síndic es presenta durant 10 minuts, en la segona s’expliquen breument els drets i deures dels infants i en la tercera els alumnes intenten identificar quins drets es vulneren en un vídeo en el que es representa un cas de ‘bullying’. 

Després de la primera sessió el Síndic valora molt positivament la experiència i vol “felicitar als nens i nenes al acabar” perquè “sempre van participar des del respecte”. Lluís Martínez afegeix que els infants tenen “molt ben assolits els principis de la participació ja que entre un 80 i un 85% van participar en la part dinàmica”.

A més a més el Síndic considera que la resposta del centre Can Besora de Mollet va ser adequada. “Els docents van ajudar i es van implicar en tot moment”, afirma Lluís Martínez.

L’objectiu d’aquest programa en el qual ha col·laborat el Consell Municipal dels Infants de Mollet és que totes les escoles de localitat es sumin a la iniciativa. En total es tracte de 17 centres educatius en els quals s’inclouen els cinc que el Síndic ja ha visitat o visitarà. 

Edicions locals