ERC vol elaborar el programa "més gran i participatiu" de la història de Mollet

El programa de la formació de cara a les eleccions municipals es centrarà en 12 àmbits que van des de l’educació fins les polítiques d’habitatge

Política

Presentació programa participatiu secció local d'ERC de Mollet del Vallès
Presentació programa participatiu secció local d'ERC de Mollet del Vallès

Mollet del Vallès

La secció local d’ERC de Mollet ha presentat la tarda del dilluns 22 d’octubre al Centre Cultural La Marienta el procés participatiu mitjançant el qual elaborarà el programa electoral de cara a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig de 2019.

La dotzena d’àmbits són: territori, economia urbana, polítiques d’igualtat, educació i cultura, acció social, implicació ciutadana i govern obert, jovent, gent gran, polítiques pel respecte animal, esports, habitatge i seguretat.

Aquest procés participatiu serà presentat de forma pública aquest diumenge al parc de Can Borrell en un acte que ha estat titulat Ciutats republicanes, ciutats de progrés i en què participaran el conseller de Treball, Afers Socials i famílies, Chakir El Homrani; el diputat del Parlament de Catalunya Sergi Sabrià; la diputada al Congrés dels Diputats Ana Surra, i Oriol López i Marta Vilaret.

Entre el mes de setembre i el de desembre es vol, en paraules del mateix López, crear el “programa més gran i participatiu de la història de Mollet”. D’aquesta manera l’1 de desembre es farà públic el document finalitzat en un gran acte que tindrà lloc al teatre de Can Gomà.

“És un programa molt ambiciós perquè el volem portar a la pràctica l’endemà de les eleccions del 2019”, assenyalava Marta Vilaret. La regidora d'Ara Mollet ERC MES ha afirmat que cada un dels 12 àmbits tindrà dos responsables que “no tenen perquè ser militants” d’ERC i afegia que el procés de formació dels grups de treball per àmbits està encara obert.

De la mateixa manera, Vilaret explicava que “més enllà de l'elaboració del programa en un sol document” es vol dissenyar un repte per a cada un dels àmbits. Es tracte de 12 prioritats a mode de resum que es donaran a conèixer en l'acte de Can Gomà.

López i Vilaret han assenyalaven que, a diferència de l’elaboració del programa de les eleccions municipals del 2015 –on es va dur a terme una jornada municipalista d’un cap de setmana en la qual van participar 30 persones–enguany, cada un dels 12 grups de treball es reuniran entre tres i quatre cops d’ara fins al desembre. “El 2015 vam estar molt contents amb el programa electoral que vam fer, però ara ens proposem un programa molt més potent on hi càpiguen moltes més coses”, concloïa el regidor.

Edicions locals