Dos alumnes del Sant Gervasi guardonats amb el Premi Extraordinari de Batxillerat

Eli Llanos i Guillem Izquierdo han estat dos dels 44 estudiants premiats enguany per la Generalitat

Societat

Dos alumnes del Sant Gervasi guardonats amb el Premi Extraordinari de Batxillerat
Dos alumnes del Sant Gervasi guardonats amb el Premi Extraordinari de Batxillerat

Mollet del Vallès

L'Eli Llanos i el Guillem Izquierdo, tots dos alumnes de l'Escola Sant Gervasi de Mollet, han estat dos dels 44 guardonats amb el Premi Extraordinari de Batxillerat, que atorga el Departament d'Ensenyament de la Generalitat als alumnes de 2n de Batxillerat que superen el curs amb les millors qualificacions de Catalunya.

Els dos alumnes van rebre el reconeixement el passat dijous 18 d'octubre de mans del conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, qui va manifestar que la Generalitat premia "el talent, l'excel·lència i l'esforç" perquè "volem èxit educatiu dels nostres alumnes, no estrictament èxit acadèmic. No volem només que els nostres alumnes treguin un 10, treballem per l'èxit personal de cadascun”.

Els alumnes guardonats van dur a terme al juny unes proves comunes, que van incloure la redacció d'un comentari de text literari; la redacció d'un comentari d’un text històric; llengua estrangera i proves sobre les matèries de modalitat. Per accedir a les proves els alumnes havien d’haver cursat i superat els dos cursos de batxillerat amb una qualificació mitjana de tot el batxillerat igual o superior a 8,75. En l’edició d’enguany s’hi han presentat un total de 654 alumnes.

Els guanyadors quedaran exempts de les taxes universitàries durant el primer curs, obtindran una plaça gratuïta durant el curs que ve a l’Escola Oficial d’Idiomes i una estada en un centre de recerca de referència. A més, poden optar al Premi Nacional de Batxillerat que atorga el Ministeri d’Educació entre els guanyadors de la resta de l’estat.

Edicions locals