La Policia Municipal identifica quatre persones per saltar-se la normativa de residus

L’Ajuntament comença a treballar per desenvolupar el pla local de civisme

Societat

La Policia Municipal identifica quatre persones per saltar-se la normativa de residus
La Policia Municipal identifica quatre persones per saltar-se la normativa de residus

Mollet del Vallès

La Policia Municipal de Mollet va identificar el cap de setmana dues persones per deixar mobles vells a l’àrea de contenidors del carrer Onze de Setembre. Dues persones més també van ser identificades per deixar matalassos en aquest cas a la zona de contenidors del carrer Diputació.

La normativa de residus que s’aplica per aquests tipus de conductes estableix les multes que van des dels 250 fins els 4.000 euros.

Segons ha assenyalat l’Ajuntament de Mollet, des del consistori es segueix treballant per “evitar i sancionar aquests tipus de conductes incíviques” i “tenir un espai públic net i amable”. Així mateix recorda que les escombraries s’han de deixar “sempre a dins dels contenidors corresponents (plàstic, paper, vidre, orgànica...)”.

A més, Mollet participa a la campanya que ha iniciat el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental anomenada ‘Aquí no llencem res... Aquí ho reciclem tot!’ adreçada a fomentar el reciclatge entre la ciutadania.

S’inicien els treballs per elaborar un pla local de civisme

D’altra banda i per tal d’impulsar el civisme a Mollet, l’Ajuntament va iniciar la setmana passada els treballs per l’elaboració d’un pla local de civisme.

En una reunió amb representants dels grups municipals i el suport de personal tècnic de la Diputació de Barcelona es va establir un pla en el qual “es vol treballar el civisme des de la perspectiva de la convivència i amb una visió transversal en la qual estaran implicats diversos serveis municipals”.

Així mateix, el consistori també pretén obrir un espai a la participació ciutadana. Dins d’aquest marc, l’equip de govern ha previst iniciar al mes de desembre una prova pilot anomenada L’Ajuntament al teu carrer que consistirà en fer una campanya informativa per tota la ciutat per tal de donar a conèixer l’app de recollida d'incidències de la via pública, informar i sensibilitzar sobre campanyes de civisme, i escoltar i recollir suggeriments dels veïns i les veïnes.

L'àmbit del civisme ha generat en els darrers mesos un intens debat entre la ciutadania. Al setembre, Canviem Mollet reclamava l'inici dels treballs per desenvolupar un pla local pel civisme consensuat entre totes les forces al consisitori.

 

Edicions locals