Canviem Mollet reparteix 1.500 euros per a projectes d'AMAM i l'AMPA de l'INS Vicenç Plantada

La formació ha fet el lliurament del premi de la primera edició del Concurs de Projectes per l'Impuls de Mollet

Societat

Canviem Mollet reparteix 1.500 euros per a projectes d'AMAM i l'AMPA de l'INS Vicenç Plantada
Canviem Mollet reparteix 1.500 euros per a projectes d'AMAM i l'AMPA de l'INS Vicenç Plantada

Mollet del Vallès

L'Associació de Música i Art de Mollet (AMAM) i l'AMPA de l'INS Vicenç Plantada han estat les entitats guanyadores de la primera edició del Concurs de Projectes per l'Impuls de Mollet organitzat per Canviem Mollet, que vol ser un suport a les iniciatives d'associacions molletanes en diferents àmbits.

AMAM rebrà 1.000 euros per al seu projecte de foment de la música i les arts a Mollet. En concret, els diners es destinaran a la renovació del material musical de l'entitat, que està activa ja fa vuit anys. "Fem concerts gairebé cada mes i els altaveus, la microfonia i els cables són material molt car i que es va deteriorant i cal renovar", explica el soci d'AMAM Ramon Castillo.

El segon projecte guanyador, i que, en aquest cas, s'endurà 500 euros, ha estat el presentat per l'AMPA de l'INS Vicenç Plantada, que destinarà els diners a engegar un projecte de socialització de llibres per a alumnes de Batxillerat i cicles formatius que tinguin dificultats econòmiques per accedir-hi. "Els llibres de Batxillerat són molt cars i no hi ha beques per ajudar aquestes famílies", explica la presidenta de l'AMPA, Lluïsa González. Per aquest motiu, el projecte permetrà que per una quota de 40 euros, aquests alumnes disposin en préstec de quatre llibres (que tenen un cost de 120 euros), que hauran de retornar un cop acabi el curs. "Implica un estalvi important per a les famílies", diu la tresorera de l'AMPA, Conchi Cozar, qui apunta que amb aquesta aportació es podran adquirir llibres de les matèries troncals i donar resposta a les tres sol·licituds que estan pendents de resposta.

En aquest cas, Canviem ha decidit repartir els 1.500 euros de premi entre les dues propostes guanyadores, de les vuit que es van presentar al concurs. "Tots els projectes eren molt interessants i no ha estat fàcil triar però hem decidit repartir entre dos perquè si fragmentàvem més el premi l'aportació hagués estat insuficient per tirar-los endavant", explica la regidora de Canviem, Marina Escribano. 

El codi ètic aprovat per Canviem Mollet fixa un topall de salari a percebre per part dels regidors/es amb dedicació exclusiva al desenvolupament de feina política. Fins ara, els diners sobrants s’han destinat a fins socials, a donacions a organitzacions que treballen per al més desfavorits, a causes humanitàries que van més enllà de Mollet. Amb el premi del Concurs de Projectes per l'Impuls de Mollet, Canviem Mollet vol "fer un retorn d'aquests diners a la ciutat i als projectes del seu teixit associatiu", indica el regidor de Canviem Xavier Buzón.

Canviem ha anunciat que celebrarà una segona edició del concurs, sobre les mateixes bases, tot i que encara es desconeix l'import que s'hi destinarà i el calendari.

Edicions locals