Uns 2.500 baixvallesans rebran aliments del Gran Recapte

El Banc d'Aliments necessitarà uns 2.190 voluntaris per poder dur a terme al Vallès Oriental la iniciativa solidària que es farà el 30 de novembre i l'1 de desembre

Societat

Uns 2.500  baixvallesans rebran aliments del Gran Recapte
Uns 2.500 baixvallesans rebran aliments del Gran Recapte

Amb el lema Ajudar és un instint natural, el Banc dels Aliments ha iniciat la campanya de captació de voluntariat per a la 10a edició del Gran Recapte d’Aliments, que se celebrarà el 30 de novembre i 1 de desembre amb 146 punts de recollida a botigues i supermercats del Vallès Oriental.

El delegat comarcal del Banc dels Aliments, Francesc Llonch, i el coordinador de delegats comarcals, Víctor Pedragosa, presentaven la iniciativa dilluns al magatzem que l’entitat El Xiprer té al polígon Ramassar de Granollers. Els responsables territorials consideren que per desenvolupar correctament el Gran Recapte al Vallès Oriental caldran uns 2.190 voluntaris, amb l’objectiu de “recollir aliments nutritius de llarga durada i sensibilitzar la població per pal·liar la precarietat”, deia Pedragosa, qui assegurava que el Gran Recapte permet abastir els beneficiaris durant 3 mesos, amb entre 24 i 28 quilograms per persona al trimestre.

Ambdós destacaven la importància dels coordinadors i voluntaris, que gestionen les donacions dels clients que van a comprar. Els voluntaris fan torns de quatre hores i per ser-ho cal inscriure’s al web granrecapte.com. Enguany hi participen 29 entitats, dues més que l’any passat, que són les encarregades del repartiment dels aliments entre els usuaris.

A tota la comarca enguany s’atendran a través del Gran Recapte 10.523 persones, una xifra similar a l’any passat (10.662), en què es van recollir 225.476 quilos, que es van repartir en 21,5 per beneficiari –mentre que el 2016 en van ser 22–. “Hi va haver una davallada del 9,5% en la recollida i això depèn bastant del voluntariat. Si hi ha més persones explicant el projecte la recapta és més important”, destacava Llonch.

Atencions al Baix Vallès

La previsió per a aquest any és que, al Baix Vallès, s'atenguin unes 2.500 persones a través de les entitats que gestionen aquests aliments a cada municipi. En concret, a Mollet s'atendran 711 persones, a través de la parròquia Sant Vicenç; a Parets seran 346 beneficiaries a través de la parròquia de Sant Esteve; a Montornès, 465 a través de Càritas; a la Llagosta, 482 a través de l'Associació de Voluntariat Social Rems i El Far, servei social evangèlic; a Montmeló, 298, per mitjà de la parròquia de Santa Maria; a Sant Fost, 110, també a través de la parròquia; i a Martorelles se'n beneficiaran 90 persones, per mitjà de l'entitat Pa de Vida, que s'ha afegit com a entitat col·laboradora aquest any.

L’objectiu d’aquesta edició és intentar superar els quilos de 2017 i poder arribar a repartir 24 quilos per beneficiari. Els aliments més necessaris són l’oli, la llet, els llegums cuits –per evitar la despesa energètica de la cocció–, llaunes de sardines i tonyina, i bolquers per a nadons, entre altres productes.

La responsable de Campanyes Solidàries del Banc dels Aliments, Sabine Hindersin, també posava l’accent en els voluntaris, que “també cuidem i estan assegurats perquè sentin el suport del Banc dels Aliments”, així com destacava que els aliments recollits al Vallès Oriental es queden al territori.

Edicions locals