La vintena edició de la cursa popular de Sant Vicenç vol arribar al miler d'atletes

Se celebrarà el 27 de gener i tindrà la participació d'atletes professionals

Esports

Presentació de la cursa popular de Sant Vicenç
Presentació de la cursa popular de Sant Vicenç | Sergi Escudero

Mollet del VallèsSergi Escudero

Aquesta tarda s'ha presentat la vintena edició de la cursa popular de Sant Vicenç-Memorial Jordi Solé Tura a les pistes d'atletisme del Club Atlètic Mollet. "Aquest any tenim l'ambició d'arribar al miler de participants", ha explicat Miquel Àngel Catalán, atleta i soci del club. La prova es celebrarà el 27 de gener i, com ja és habitual, tindrà dues modalitats: la de 5 quilòmetres i la de 10.

La primera recorrerà el casc urbà de Mollet del Vallès i serà accessible, fins i tot, per a participants que no sortin a córrer de forma asídua. En canvi, la de 10 quilòmetres –els quatre primers seran pel casc urbà i els sis últims per Gallecs– tindrà un grau més alt de dificultat i hi participaran alguns atletes d'elit dels quals el club encara no ha volgut avançar els noms. Durant el desembre, es farà públic qui seran les seves llebres. "Aquest esdeveniment ja s'ha fet un imprescindible de la festa major d'hivern de la ciutat", ha dit Josep Monràs, l'alcalde.

Per celebrar la vintena edició de la Sant Vicenç, el CA Mollet ha obert un espai al seu web per tal que els corredors de les 19 edicions anteriors enviïn fotografies seves mentre participaven en alguna de les edicions amb l'objectiu de fer una galeria amb totes elles. Com a recompensa, el club farà un sorteig entre tots els participants en aquest projecte i el guanyador s'emportarà un dorsal gratuït per participar enguany. "Abans de la prova farem un entrenament obert per a tothom amb tècnics del club", ha afegit Catalán. 

D'altra banda, el CA Mollet ha explicat que al novembre es farà una taula rodona a les instal·lacions del club amb la participació d'un atleta d'elit per tal de debatre sobre les curses populars i la seva preparació pel que fa a aspectes com l'alimentació o els entrenaments. 

 

Edicions locals