Mollet Hub, el futur espai per a joves i emprenedors

El projecte de remodelació tindrà un cost de 200.000 euros i es preveu que les obres comencin al desembre i acabin al febrer

Economia

Es presenta Mollet Hub, el nou espai per a joves i emprenedors ubicat a l’antiga comissaria de l'avinguda Jaume I
Es presenta Mollet Hub, el nou espai per a joves i emprenedors ubicat a l’antiga comissaria de l'avinguda Jaume I

Mollet del Vallès

Mig any després que l’Ajuntament de Mollet fes públics els seus plans per a l’antiga comissaria de la Policia Municipal a l’avinguda Jaume I, l’alcalde, Josep Monràs, juntament amb el vicepresident d’EMFO i responsable d’Ocupació, Raúl Broto, i la primera tinent d'alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Mireia Dionisio, han presentat el projecte definitiu de remodelació de l’edifici.

El projecte, que ha estat batejat com Mollet Hub, estarà destinat a fomentar l'emprenedoria i a dinamitzar l'ocupació del jovent, i se situarà a la primera planta de l’edifici amb entrada per l’avinguda Jaume I. Sobre la resta de plantes de l’edifici, l’alcalde no ha revelat què se’n farà. “No hi ha previst cap creixement a les plantes superiors, de moment”, deia Monràs, qui afegia que es preveu que les obres comencin al desembre i acabin al febrer.

La remodelació tindrà, segons l’alcalde, un preu aproximat de 200.000 euros i comptarà amb tres espais. El primer serà l’anomenat Atenció inicial i Punt Connect i disposarà 20 ordinadors al servei de la ciutadania.
El segon rebrà el nom de Connect Area i serà una sala versàtil amb parets de vidre dotada de taules i cadires i una pantalla de projecció.

El tercer, ‘Mollet Lab’, serà un equipament en què serà possible “experimentar, practicar, investigar, formar-se... orientat a la creació de nous negocis i a l’autoocupació”.

En paraules del regidor Raúl  Broto, Mollet Hub és “la cirereta del pastís, la culminació del nou projecte d’espais d’Emfo” que se suma a Mollet Forma i a Mollet Orienta.

Per la seva banda, Monràs destacava que Mollet Hub projecta una “imatge de ciutat moderna, actual, dinàmica".  "El Hub és un espai de trobada bàsicament, de joves i emprenedors amb ganes de crear empreses", afegia l’alcalde.

Monràs vinculava aquest projecte a la promoció econòmica de Mollet. “A través dels nostres serveis municipals, només l’any passat, 800 persones van utilitzar el servei d’emprenedoria, creant 73 noves empreses i donant feina a gairebé 90 persones. Ara, amb aquest nou espai, oferim la possibilitat d’augmentar aquestes dades, facilitar dinàmiques i crear coneixement”, considerava.

A més, també assenyalava que l’espai tindrà relació amb els futurs plans de Joventut i de Comerç.
Monràs concloïa que el Mollet Hub té com a finalitat convertir la ciutat en una de les ciutats de la comarca “amb més dinamisme en la creació d’ocupació”.

Edicions locals