Els refugiats tornen a ser l'eix de la Festa de la Solidaritat

El 26 i 28 d’octubre es duran a terme les diferents activitats que conformen la Festa de la Solidaritat

Societat

Festa de la Solidaritat 2017
Festa de la Solidaritat 2017

Mollet del Vallès

Aquest divendres (19 h) es farà a la biblioteca de Can Mulà l’acte inaugural de la Festa de la Solidaritat de Mollet, organitzada per l’Ajuntament i la Comissió d’Entitats Solidàries de Mollet, amb l’objectiu de donar a conèixer la tasca d'aquestes entitats. Per tercer any consecutiu les activitats prenen les persones refugiades com a tema central. A l’acte hi haurà l'exposició Refugiats.

L’acte inaugural comptarà amb una exposició anomenada ‘Refugiats. Construïm una societat més humana i més justa’. Seguidament hi haurà una xerrada a càrrec de Gerard Català, assessor jurídic del programa Refugiats de Creu Roja, i un col·loqui al voltant de la immigració i l’asil en el que participaran el delegat de Catalunya de la Fundació Internacional de Solidaritat, Joaquim Alsina, i el president de la Coordinadora d'Associacions de Senegalesos de Catalunya i membre de la Fundació CEPAIM, Amadou Bocar Sam.

Les activitats de la Festa de la Solidaritat seguiran el diumenge a partir de les 11 h al Parc de les Pruneres amb diferents tallers i parades informatives així com actuacions a càrrec de l’Escola de Dansa i Teatre la Tramolla i l’Escola Municipal de Música i Dansa de Mollet del Vallès.

És el tercer any que l'esdeveniment gira al voltant del drama de les persones refugiades. D'aquesta manera en les edicions de 2016 i 2017 la Festa de la Solidaritat va tractar una de les majors crisis humanitaries del segle XXI que segons l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), afecta a més de 65 milions de persones a tot el món.

Edicions locals