Els Castellers podrien portar castells inèdits a la 26a Diada

La colla molletana repetirà tres castells de 7 i potser n'afegeix algun més

Cultura

En la seva millor actuació, a la Fira d'Artesans
En la seva millor actuació, a la Fira d'Artesans | Víctor León

Aquest cap de setmana se celebra la 26a Diada dels Castellers de Mollet, i el cap de colla, Damià Madrid, assegura que la intenció dels verd claret és "repetir la millor actuació de la nostra història". És a dir, tornar a carregar i descarregar un 3 de 7, un 4 de 7 i un 3 de 7 amb agulla, com ja van fer el passat mes de setembre a la Fira d'Artesans. A més, Madrid explica que estan treballant en dos castells nous –un 5 de 7 i un 4 de 7 amb agulla– que podrien fer diumenge a la plaça Prat de la Riba. "Si als assajos surten perfectes, els farem; si no, no tenim cap pressa per fer-los", afirma.

Els actes de la diada castellera ja van arrencar dimarts i dijous, amb dos assajos al Mercat Vell, i continuen aquest divendres amb un nou assaig (20 h) i una festa al ritme de la música de dj Mini-Kus (23 h), també al Mercat Vell. Dissabte serà la vigília de la diada, i se celebrarà una gimcana infantil (12 h) a Prat de la Riba i una cercavila i actuacions castelleres per diferents places del centre amb Castellers de Montcada, i Geganters, Diables i Castellers de Mollet (18 h). I la festa es desplaçarà fins al Mercat Vell amb el concert de La BellugaBoys i una sessió de música amb dj Ixentes.

Diumenge serà el gran dia. A les 8 h seran les matinades per tot el poble, a les 11:30h es faran la foto família i es lliurarà la camisa de Casteller d'honor, i a les 12 h arrencarà l'actuació castellera amb els Castellers de Caldes de Montbui i els Castellers de Cerdanyola, així com també dels Castellers de Mollet.

Homenatge als Castellers

L'Ajuntament, en nom de la ciutat, instal·larà dissabte (18.15 h) una placa commemorativa al millor castell que mai ha fet la colla molletana: el 3 de 7 amb agulla. Serà a la Plaça Artesania, on va tenir lloc l'actuació, amb l'objectiu de "reconèixer la trajectòria d’una de les entitats més representatives de la ciutat" i de "mantenir viu el record d’aquella diada història".

Edicions locals