El traçat de motocròs martorellenc serà escola de formació internacional

Hi haurà allotjament per als joves pilots de fora i s'hi disputaran proves del més alt nivell

Esports

S'hi podran celebrar curses d'alt nivell
S'hi podran celebrar curses d'alt nivell | Arxiu

MartorellesSergi Escudero

Joel Lozano, el director del circuit de motocròs de Martorelles situat al polígon Roca, i el seu equip directiu porten vuit anys lluitant perquè el traçat baixvallesà passi de ser el millor de la comarca a estar al nivell dels millors circuits catalans de l'especialitat. El propòsit és ampliar la instal·lació per construir-hi  un edifici per allotjar els pilots internacionals que vinguin a aprendre a l'escola de formació que hi haurà i fer més gran el traçat i adequar-lo perquè s'hi puguin disputar competicions del més alt nivell.

"L'Ajuntament de Martorelles ara és el propietari dels terrenys, fet que no era així –pertanyia a un particular– quan vam començar a tirar endavant el projecte. L'ens municipal ens dóna suport, però tots els tràmits burocràtics també han de passar per la Generalitat de Catalunya. Cada un d'ells triga entre sis i vuit mesos en ser aprovat", explica Lozano. Però dimarts de la setmana passada es va fer un gran pas endavant perquè l'Ajuntament i els responsables del circuit van posar-se d'acord en la ubicació de l'edifici que allotjarà els pilots –en el passat, l'Ajuntament no havia estat d'acord amb la primera proposta que havia fet la direcció del circuit. "Vaig sortir molt content de la reunió perquè era un entrebanc que tenia el perill de demorar-se en el temps. Si la Generalitat li dona el vistiplau a la nostra proposta, el començament de les obres estarà molt a prop", afegeix el director del traçat.

Lluny queda la frustració de fa uns mesos dels impulsors del projecte, quan van dir que, si havien de ser realistes, no creien que el projecte veiés la llum abans de dos anys. Ara són optimistes i esperen que els terminis s'escurcin força.  

Edicions locals