Mollet Impulsa tanca la venda de terrenys per a una nova residència d'avis privada

L'empresa municipal ha adjudicat a FIATC els dos solars per un preu de 3.047.663,36 euros

Societat

L'empresa pública Mollet Impulsa ha adjudicat dos terrenys de propietat municipal de la Farinera a la companyia FIATC, que hi construirà una nova residència d'avis privada a la ciutat. La venda dels solars s'ha fet per un import de 3.047.663,36 euros (IVA inclòs).

Com ja s'anunciava fa unes setmanes, FIATC, propietària de la residència Les Masies de Mollet, havia fet una oferta a l'Ajuntament de Mollet per adquirir dos solars de la Farinera, propietat de Mollet Impulsa. En concret, la venda s'ha fet de la finca D1 amb una superfície de 2.152,21 m2 i un sostre edificable de 3.961,60 m2, per un valor d'1.815.065,34 euros amb IVA; i de la finca D2 amb una superfície d'1.076,65 m2 i un sostre edificable de 2.742,40 m2 per un preu d'1.232.598,02 euros amb IVA.

Després d'examinar la documentació, l'Ajuntament ha adjudicat les finques a FIATC que planteja un equipament amb una superfície construïda de més de 6.000 m2 format per dos edificis amb una espai enjardinat. Segons fonts municipals, aquest centre residencial suposarà la creació de 89 llocs de treball i una inversió de més de 10 milions d’euros €. La residència, que seguirà el model de funcionament de Les Masies de Mollet, que funciona des del 2014 a la Vinyota amb places privades i algunes concertades, prestarà serveis com a centre de dia, residència assistida, unitats de convivència, ajut a domicili, teleassistència i monitorització de persones amb dependència.

Demanda de residències públiques

Per la seva part, després de l'anunci de la construcció d'una nova residència privada per a la gent gran a la ciutat, Mollet en Comú ha reivindicat més residències públiques, ja que amb l'actual oferta (80 places públiques de residència i 22 de centre de dia a la Residència Santa Rosa) "no es pot donar servei a molta gent gran sense recursos, gent que en cap cas es pot permetre anar a residències privades, com per exemple Les Masies de Mollet, on els preus de les places són absolutament prohibitius i oscil·len entre els 1.700 i els 2.300 euros mensuals".

Mollet en Cómú critica que el govern local es vengui "terreny públic a una entitat privada amb afany de lucre per tal que faci negoci amb les necessitats més bàsiques". La residència Les Masies de Mollet, de FIATC, no té concertada cap de les 140 places, tot i que acull persones que rebin ajudes de la Generalitat vinculades a subvencionar part d'aquestes places privades.  Per aquest motiu, la formació considera "un brindis al sol" el fet que l'alcalde, Josep Monràs, reclami que la Generalitat concerti places "quan FIATC no treballa enlloc amb places concertades", asseguren.

Edicions locals