Monserdà acaba la reforma del tanatori després de dos anys d'obres

La reforma ha consistit en el trasllat de l'oratori a la planta baixa i l'ampliació de les sales de vetlla

Societat

La Funerària Monserdà ha donat per finalitzades les obres de reforma del tanatori de Mollet després de dos anys d'obres i una inversió de prop d'un milió d'euros.

Amb la remodelació, que s'ha fet en diferents fases, l'objectiu era fer més accessible i ampliar l'oratori que es trobava a la primera planta de l'equipament i que, ja des de l'any passat, se situa a la planta baixa i s’hi pot accedir tant des del vestíbul com des de l’exterior. L’oratori també ha duplicat l’espai que tenia fins ara –fins als 260 metres quadrats– i la capacitat, que arriba a les 150 persones assegudes.

La segona fase i que s'ha donat per acabada aquesta mateixa setmana ha estat la reordenació de la resta d’espais del tanatori, que s’han fet més accessibles i s’han adaptat perquè tinguin més capacitat. Les oficines de Monserdà s’han traslladat a la primera planta de l’edifici, que compta amb un sistema de gestió domòtica, i s'ha ampliat el nombre de sales de vetlla de sis a nou, aprofitant l’espai que va deixar lliure l’antic oratori de la primera planta.

A més, segons ha explicat el gerent de la funerària, Joan Santos, a la resta de part antiga del tanatori se li ha donat el mateix tractament que a l'oratori i les oficines. En aquest sentit, s'han fet servir materials que absorveixen el so per minimitzar el soroll quan hi ha molta aglomeració de gent. "Aquest ha de ser un lloc tranquil i quan es reuneix molta gent es crea molt xivarri", apunta. Una altra de les millores ha estat en el sistema de climatització amb l'objectiu de "millorar el confort dels usuaris". En aquest sentit, el nou sistema permet que cada sala tingui una regulació de la climatització independent. "Així, en una sala amb poca gent es pot tenir posada la calefacció i a una altra amb molta afluència mantenir un clima fresc", explica Santos.

Edicions locals