Els veïns d'Estació del Nord denuncien al ple municipal la "inseguretat" al barri

L'Ajuntament reconeix el problema i demana més suport de l'administració de justícia

Societat

Els veïns d'Estació del Nord denuncien al ple municipal la "inseguretat" al barri
Els veïns d'Estació del Nord denuncien al ple municipal la "inseguretat" al barri

Laura Ortiz

Representants de l'AV de l'Estació del Nord van denunciar dilluns durant el ple municipal la situació d'inseguretat ciutadana que es viu al barri ja fa uns tres anys, des de l'ocupació per un grup de persones "conflictives" d'un bloc de pisos al carrer Monturiol.

Segons Zoraida Hernández, de l'associació veïnal, els veïns es troben atemorits per les conductes d'aquest grup. "Hi ha baralles amb armes blanques, robatoris, es pixen al carrer i trafiquen amb drogues a plena llum del dia", lamentava Hernández, qui reclamava més suport de l'Ajuntament i la Policia Municipal per solucionar el problema.

Hernández prenia la paraula al ple després que Ara Mollet ERC MES presentés una moció amb què demanava al govern local informació i diàleg amb els veïns. En aquest sentit, el regidor de Seguretat ciutadana i protecció civil, Josep Garzón, reconeixia que la zona té un problema de seguretat ciutadana "de difícil solució". Garzón explicava que la propietat del bloc de pisos pertany a una empresa privada que ha intentat el desnonament d'aquests ocupes, de moment, sense èxit. "Ajuntament, Policia i Mossos estem al corrent del cas però necessitaríem la col·laboració de l'administració de justícia". En aquest sentit, l'alcalde, Josep Monràs, assegurava que "hem demanat més contundència als Mossos però ells també es veuen limitats", lamentava.

Entre d'altres actuacions, al maig, amb pocs dies de diferència, s'hi feien diverses detencions per cultiu de marihuana i per temptativa d'homicidi després d'una baralla.

Amb tot, Garzón assegurava que no hi havia hagut manca d'informació als veïns i enumerava un seguit de contactes entre la Unitat de Proximitat i Mediació de la Policia Municipal i l'AV tractant el tema. Garzón acusava Ara Mollet ERC d'utilitzar "un problema de convivència com a instrument polític i això no genera cap solució", deia.

Per la seva banda, el portaveu d'Ara Mollet ERC MES, Oriol López, defensava el dret dels veïns a poder exposar les seves queixes al ple municipal.

Edicions locals