Es treu a concurs la reforma de la placeta Sant Jordi, al barri del Centre

El projecte va ser triat pels veïns en el procés participatiu Decideix 100.000 euros celebrat l'any passat

Societat

Es treu a concurs la reforma de la placeta Sant Jordi, al barri del Centre
Es treu a concurs la reforma de la placeta Sant Jordi, al barri del Centre

L'Ajuntament ha tret a concurs la reforma de la plaça de Sant Jordi al barri del Centre després que l'any passat els veïns triessin aquesta actuació entre els projectes presentats per l'Ajuntament dins el procés participatiu Decideix 100.000 euros.

El projecte posa especial èmfasi en l’accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques. En aquest sentit, i tenint en compte l’important nombre de gent gran que és usuària de la residència La Immaculada –a tocar de la placeta i que, per tant, utilitza quotidianament aquest espai– es prioritzarà el disseny d’itineraris accessibles.

Així, per exemple, en aquest espai de prop de 1.000 metres quadrats, s’adequaran trams del paviment per transformar-lo en tàctil facilitant la mobilitat de les persones invidents o amb problemes visuals. En aquest cas, "el propòsit es donar-los informació sobre el seu entorn per tal de millorar la seva seguretat com a vianants", apunten des de l'Ajuntament.

També amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat, les actuacions comportaran la substitució del paviment de panot a les zones de pas; la pavimentació amb llosa i peces de formigó a la zona central amb petites línies de gespa natural a la zona oest; la renovació del mobiliari urbà o l’enjardinament de l’espai.

Aquest projecte té un pressupost de 112.000 euros aproximadament i les empreses interessades tenen un termini de dos mesos per presentar una oferta. Un cop adjudicada, la durada prevista de les obres és de dos mesos i mig.

Després que el projecte d’adequació de la placeta de Sant Jordi fos triat amb 302 vots a l'estiu de 2017, l’Ajuntament ha mantingut un seguit de sessions obertes i reunions per debatre amb la ciutadania les característiques tècniques i l’execució del projecte.

Edicions locals