ERC i MES reediten el pacte per anar plegats a les municipals del maig a Mollet

Les dues formacions han destacat la feina conjunta d'aquests quatre anys i la "confiança mútua aconseguida"

Política

ERC i MES reediten el pacte per anar plegats a les municipals del maig a Mollet
ERC i MES reediten el pacte per anar plegats a les municipals del maig a Mollet

Laura Ortiz

Les formacions d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Moviment d'Esquerres (MES) tornaran a anar plegats de cara a les eleccions municipals del proper 26 de maig. Els líders d'ambdues formacions han valorat molt positivament la feina conjunta en els darrers quatre anys i n'han destacat la "confiança mútua" aconseguida.

Aquest dilluns s'ha fet pública la reedició de l'acord entre els dos partits per concórrer plegats en una llista conjunta "d'esquerres, socialista, progressista i republicana amb un projecte en comú que és l'alternativa per governar Mollet", ha destacat Margarita Vergés, coordinadora local de MES a Mollet. Vergés ha valorat la renovació del pacte i la feina feta després de l'acord que totes dues formacions van signar el 2015. "Hem treballat amb transparència i lleialtat i això no és freqüent actualment", ha assegurat Vergés.

Per la seva part, el president d'ERC a Mollet, Albert Biescas, ha destacat també "el respecte, bona sintonia i la bona feina d'aquests quatre anys" tant entre les dues direccions com en el grup municipal. Biescas també ha indicat que el 2015 es va signar el pacte amb "un programa de ciutat, a llarg termini". "Els molletans volen un canvi. Aquest mandat ho hem intentat i no ho hem aconseguit però el 2019 sortirem a guanyar", ha conclòs Biescas.

Per tancar l'acte, el candidat d'Ara Mollet ERC-MES, Oriol López, ha apuntat que Ara Mollet treballa per "crear una candidatura molt àmplia, que sobrepassarà fronteres i molts límits mentals", ha dit. El cap de llista ha destacat el treball als barris que s'està fent perquè la candidatura "sigui molt diferent a la típica llista que hem fet fins ara, anirem més enllà dels partits".

El pacte entre ERC i MES es materialitzarà en el treball conjunt del programa i en col·locar un candidat de MES en els llocs de sortida, que, segons Biescas, seria entre els cinc primers de la llista electoral.

Pel que fa a les converses amb la CUP per integrar els cupaires a la candidatura, Biescas ha afirmat que es mantenen les converses però "encara hi ha res definitiu".

Edicions locals