Rabasa aspira a ser un savi del país

L'empresari Simeó Rabasa i Singla (els Prats de Rei, 1901-Mollet del Vallès, 1988) és un dels noms triats per optar a ser nomenat un dels set savis de Catalunya en la categoria d'economia.

Societat

La iniciativa sorgeix de l’organització Capital de la Cultura Catalana, que pren com a exemple la dels set savis de Grècia, denominació donada per la tradició grega a set personatges de l’antiga Grècia (620-550 aC), famosos per la seva sapiència. Els organitzadors han fet públics 175 noms que han destacat en diferents àmbits: arts plàstiques, llengua i literatura, música i arts escèniques, humanitats, ciències i tecnologia, economia i política.
Rabasa, fundador de l’empresa de motocicletes Rabasa-Derbi i alcalde de Mollet (1939-1941), comparteix candidatura amb noms com Ernest Lluch, Carles Pi i Sunyer, Tecla Sala i Frederic Rahola, entre altres. Actualment, en aquest àmbit hi ha 20 noms que podran arribar als 25 personatges en la llista final. Aquests es passaran a votació durant la setmana del 28 d’abril al 4 de maig.
Rabasa també va ser alcalde de Mollet des de 1939 (designat pel comandant franquista Hilario Martínez Bustos) i fins a 1941, pressionat a dimitir per la Falange. El període del seu mandat va ser el de màxima repressió política. Es va reconstruir l’església i cobrir el torrent Caganell, obres sufragades obligatòriament per tota la població. El 1950 va ampliar els seus negocis amb una fàbrica de lloses i un restaurant. Va patrocinar el Casal Cultural, el primer casal d’avis de tot l’Estat.

Edicions locals