El festival internacional Al Ras Bluegrass torna al Mercat Vell

Hi actuaran sis bandes a Mollet, una de les quals és portuguesa

Cultura

Els portuguesos són referents a tot Europa
Els portuguesos són referents a tot Europa | Stonebones & Bad Spaghetti

Dissabte arribarà al Mercat Vell de Mollet la 17a edició d'Al Ras Bluegrass Festival. Es tracta del festival més antic –i actualment l'únic– especialitzat en bluegrass i old time music d'arreu del país, i presentarà sis concerts diferents. Al Ras està reconegut per l'EBMA (European Bluegrass Music Association) i forma part de l'European Bluegrass Festival Network.

Tot plegat engegarà amb Toni Giménez (17.30 h), i el seguirà Newgrass Republic Band (18.15 h), YerbAzul (19.15 h), Bowing Girls (20.15 h), Barcelona Bluegrass Band (21.15 h) i Stonebones & Bad Spaghetti (22.15 h). Una jam final (23.15 h), on participaran totes les bandes del festival, clourà aquest festival sorgit a Mollet, però amb organitzadors d'ubicacions diferents: dos molletans i altres de Barcelona, el Maresme i fins i tot d'Euskadi. Pel que fa a la jam, els organitzadors afirmen que es faran sessions improvisades a l'exterior del Mercat Vell i entre concert i concert sobre l'escenari durant tota la tarda.

Aquest festival també destaca perquè sovint ha comptat amb bandes americanes, i "enguany hi ha una banda portuguesa –Stonebones & Bad Spaghetti–, referents a Europa", explica Lluís Gómez, un dels organitzadors. A més, Gómez afegeix que "darrerament han començat a sorgir algunes bandes del campus que organitzem al març", que també actuaran al festival: es tracta de YerbAzul –amb integrants catalans i americans–, Newgrass Republic Band, The Silky Ramblers i Bowing Girls. Pel que fa a la ubicació, Gómez assegura que "al Mercat Vell hem consolidat el públic i el recinte –abans s'havia fet a Gallecs i al parc de Can Mulà–". I conclou: "actualment no podem créixer molt més, perquè el recinte és limitat, però estem creixent en la qualitat dels grups".

Concerts a Barcelona

Actuacions a Mollet a banda, el festival va engegar dijous amb un concert de The Silky Ramblers i Newgrass Republic Band a La Sonora de Gràcia. Aquest divendres hi tornen The Silky Ramblers (21 h) i també actuaran Stonebones & Bad Spaghetti (22 h) a La Sedeta. I diumenge (19.30 h), Barcelona Bluegrass Jam clourà el festival amb un concert a La Sonora de Gràcia. Totes aquestes actuacions tenen lloc a Barcelona.

Edicions locals