La molletana Matilde Esteves fa història en el futbol

Ha format part de la primera tripleta arbitral íntegrament femenina que ha pitat un partit de Tercera Divisió

Esports

Matilde Esteves duran el San Cristóbal-Llagostera
Matilde Esteves duran el San Cristóbal-Llagostera | FCF

Mollet del VallèsSergi Escudero

L'esport femení està vivint la revolució més gran de la seva història des de fa una dècada.  L'any 2000 hagués estat impensable que s'aturés la retransmissió d'un Reial Madrid–Atlètic Madrid de futbol masculí en una ràdio generalista per informar sobre què estava passant en el Mundial femení de bàsquet. Aquest fet va tenir lloc el 29 de setembre.

I l'1 de novembre, per primer cop a la història de la Tercera Divisió de futbol un partit va estar arbitrat íntegrament per dones. Ainara Acevedo com a àrbitre principal i Ylenia Sánchez i Matilde Esteves com a assistents van ser els jutges del San Cristóbal-Llagostera.

Esteves té 26 anys i viu a Mollet del Vallès des que en tenia 2. Fins als 21 va passar per tres equips del Vallès com a jugadora. Arribada a aquesta edat, va preferir deixar-ho per centrar-se en l'arbitratge. "Vaig començar per curiositat, volia esbrinar com es veia el futbol des d'un altre punt de vista. Totes les experiències sumen", explica Esteves, qui ha participat en el curs CORE de la UEFA per formar a nous talents de l'arbitratge. "Em faria especial il·lusió arribar a la Segona Divisió, però comprenc que és molt difícil"

Dos llocs de treball

De moment, l'arbitratge no li dóna prou recursos econòmics per dedicar-s'hi íntegrament. Esteves és farmacèutica i compagina les dues feines en el seu dia a dia. "Espero que arribi un dia que pugui viure totalment de l'arbitratge, però mentre no arriba gaudeixo del camí. Sóc feliç perquè tinc dues feines que m'apassionen  i em donen les facilitats per poder-les exercir simultàniament. Així, puc continuar lluitant pels meus objectius", sentencia la molletana. 

Potser algun dia pitarà un derbi al Bernabéu i la societat continuarà avançant.

Edicions locals