PSC i ERC es disputarien la victòria a les municipals a Mollet, segons l'Opinòmetre

En l'enquesta, Canviem Mollet és tercera força, Cs puja i PP desapareix

Política

PSC i ERC es disputarien la victòria a les municipals, segons l'Opinòmetre
PSC i ERC es disputarien la victòria a les municipals, segons l'Opinòmetre

Mollet del Vallès

La lluita per ser la força més votada marcarà la campanya de cara a les eleccions municipals del proper 26 de maig a Mollet. Segons una enquesta elaborada per l'Institut Opinòmetre el passat mes de juliol, PSC i Ara Mollet ERC es disputarien el primer lloc en els comicis.

Aquest fet és determinant en política municipal, on, si cap candidat aconsegueix la majoria absoluta en el ple d'investidura –en el cas de Mollet, 13 vots–, s'emporta l'Alcaldia la força més votada. De fet, precisament això és el que va passar el 2015, quan la incapacitat de fer una acord de govern alternatiu a la majoria simple dels socialistes –que tot i tenir els mateixos regidors que Canviem sumaven més sufragis– va fer Josep Monràs novament alcalde.

Així doncs, segons l'enquesta, el PSC mantindria els set regidors que té actualment al plenari, però li trepitjaria els talons ERC amb una forquilla d'entre 6 i 7 regidors pels 5 que té actualment.

Pel que fa a Canviem Mollet (ICV-EUiA+Podem) –que el 2015 va estar a 474 vots de fer el sorpasso al PSC com a força més votada– recularia i passaria dels 7 regidors actuals a una representació d'entre 5 i 6 edils, i se situaria així com a tercera força a l'arc del plenari molletà. Amb tot, en aquest cas, caldrà veure si finalment Mollet en Comú (on s'engloben ICV i EUiA) i Podem tornen a presentar-se en coalició com ho van fer el 2015 o opten per presentar candidatures separades.

En el cas del PDeCAT, la formació aguantaria els dos regidors actuals, que podrien tornar a ser determinants per formar majories.

L'altra força que podria augmentar representants, com ERC, seria Cs, a qui l'enquesta situa en una forquilla d'entre 3 i 4 regidors, pels tres actuals. De fet, aquest augment de cadires al ple aniria en detriment del PP, que per primera vegada desapareixeria del plenari local.

Amb aquesta fragmentació són diverses les sumes per aconseguir els 13 regidors necessaris per tenir la majoria absoluta, tot i que en la majoria de casos les forces petites (PDeCAT i Cs) podrien tenir-hi un paper determinant.

Intenció directa de vot

Una altra de les dades destacables de l'enquesta és la intenció directa de vot. A la pregunta A qui votaria si se celebressin ara les eleccions municipals?, el partit que aglutina més suports seria ERC amb un 13,5% de la intenció de vot directa, seguit del PSC amb un 12,8%, de Canviem Mollet, amb un 7,6% i de Cs, amb un 6%. Amb tot, com és habitual, el bloc dels indecisos és el més ampli amb un 31,2%.

Un altre dels temes que ha abordat l'enquesta és el dels aspectes que, per als enquestats, cal resoldre amb urgència a la ciutat. En aquest cas, la primera de les preocupacions és la dels serveis de neteja i les escombraries, seguit frec a frec per la demanda de més oferta d'oci a la ciutat. Els primers llocs del rànquing d'aspectes a resoldre el completen l'arranjament de voreres, el transport públic, el civisme i els problemes d'aparcament.

L'Institut Opinòmetre ha estat l'encarregat de l'enquesta per a la qual es van fer 300 enquestes telefòniques a residents a Mollet majors de 17 anys. L'estudi es va realitzar entre el 9 i el 15 de juliol de 2018 i té un error mostral del +-5,66%.

Edicions locals