Raúl Broto, regidor de Joventut, sobre el Pla local de Joventut: "Els joves no només reclamen festa"

El projecte estarà lligat al 'Mollet Hub', el nou espai d'innovació de la localitat ubicat a l'antiga comissaria de Policia Mollet

Societat

Josep Monràs i Raúl Broto
Josep Monràs i Raúl Broto

Mollet del Vallès

El regidor Joventut, Raúl Broto, i l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, han presentat el Pla local de Joventut 2019-2022 el dimarts.

El regidor ha considerat que aquest pla és un "pla fet pels joves i per als joves", i ha explicat que en l'elaboració del projecte, s'ha tingut molt en compte l'opinió del jovent molletà per tal de plasmar-la al paper. "Els joves no només reclamen festes, que també" ha dit Broto, per afegir que "es tracta d'un pla innovador i participatiu perquè en la seva elaboració han participat molts joves de la ciutat i no els tècnics com passa en altres localitats". Segons el regidor "més de 300 joves han participat en la construcció del pla, aporten més de 700 propostes en més de 70 reunions i entrevistes".

El consistori ha comptat amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona i la cooperativa Doble Via que s'han encarregat de coordinar les consultes als joves.

Ara, el pla s'haurà aprovat el pròxim ple municipal que es celebrarà el 17 de desembre i és per aquest motiu i per "poder negociar" amb els altres grups polítics que l'alcalde, tot i afirmar que hi haurà un increment de partides per fer front al projecte, no ha volgut especificar de quants diners seran. A més, Monràs ha criticat a qui denuncia al govern municipal acusant-lo d'electoralista per presentar el pla a menys d'un any de les municipals. "És curiós quan se m'acosten pel carrer i hem diuen que aquest any estem fent poda perquè s'acosten eleccions; cada any devem estar fent poda", ha dit l'alcalde.

Un pla, quatre eixos

'Comunicació', 'Participació', 'Informació' i 'Joves 3.0' seran els eixos principals del Pla Local de Joventut. "Els joves diuen que a la ciutat es fan moltes coses, però que es coneixen poc", ha dit l'alcalde. És per aquest motiu que el pla té l'objectiu de millorar les seves xarxes socials i web de cara als joves, i vol desenvolupar una aplicació mòbil per difondre les activitats destinades a ells. També es vol augmentar la seva participació amb la creació d'espais com el recentment anunciat Mollet Hub a l'antiga comissaria de policia. És aquí on hi haurà l'Oficina d'Orientació Jove -també tindrà versió online- i on es donarà informació acadèmica, laboral, d'habitatge i de viatges. Segons ha explicat Monràs, es potenciarà l'intercanvi de joves amb Montélimar, Ravensburg, Cinco Pinos i Rivoli, ciutats agermanades amb Mollet del Vallès.

Edicions locals