Monràs reclama a la Generalitat el deute que situa en "5 o 6 milions d'euros"

L'alcalde de Mollet es reuneix amb el delegat territorial de la Generalitat a Barcelona per apropar posicions

Política

Josep Monràs i Juli Fernàndez
Josep Monràs i Juli Fernàndez

Mollet del Vallès

L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, i el delegat Territorial de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, s'han reunit el matí de dimarts per apropar posicions.

La visita de Fernàndez, que va ser alcalde de Sabadell fins a 2017, és la primera que realitza des que Quim Torra i Pere Aragonès el van nombra per al càrrec i en la mateixa Monràs ha expressat la seva inquietud pel que fa al "deute d'entre 5 i 6 milions d'euros que la Generalitat" té amb la localitat de Mollet. La visita també ha servit perquè Fernàndez conegués els projectes i reptes de la ciutat.

Després de visitar el consistori, el delegat i l'alcalde s'han reunit durant més d'una hora al despatx de Monràs, i finalment Fernàndez ha rebut l'escultura d'una dona d'aigua com a obsequi.

Tot i agrair i valorar la visita de Juli Fernàndez, Monràs ha assenyalat que són diversos els punts en què no hi ha sintonia entre governs. L'alcalde ha dit que espera que la Generalitat posi en funcionament el nou edifici judicial perquè "cada setmana que passa és una setmana de retard".

De la mateixa manera, Monràs ha assenyalat que ha apropat posicions amb Fernàndez sobre la mancança d'habitatge social que viu la localitat. L'alcalde situa en 156 pisos de lloguer social per a joves i gent gran a Can Borrell els que la Generalitat té pendents a Mollet del Vallès. "És una decisió de la Generalitat que fa massa anys que estem esperant”, ha afirmat Monràs.

Fernàndez no ha especificat què farà amb les demandes de Monràs. El delegat ha dit que la seva visita tenia com a objectiu "compartir reptes, i trobar solucions", però no ha explicat com s'ha concretat això perquè "la meva funció com a delegat del Govern és representació i treball. Les notícies i les concrecions són pels consellers i els alcaldes, jo intento col·laborar i treballar al màxim per entendre quines són les situacions als municipis i perquè aquests coneguin les intencions de la Generalitat".

Edicions locals