Més d'11.000 veïns de Mollet i Sant Fost es van quedar sense llum la matinada de dimarts

Endesa confirma que es van desconnectar dues línies elèctriques

Societat

Més d'11.000 veïns de Mollet i Sant Fost es van quedar sense llum la matinada de dimarts
Més d'11.000 veïns de Mollet i Sant Fost es van quedar sense llum la matinada de dimarts | Javier Pérez

La matinada de dimarts hi va haver 11.200 usuaris d'Endesa de Mollet i Sant Fost que es van quedar sense llum. Concretament en van ser 9.300 de Mollet i 1.900 de Sant Fost.

A les 0.45 h es va detectar que s'havia produït la desconnexió d'una línia elèctrica que dóna servei a diverses zones de Mollet, i la companyia va trigar una hora i mitja en solucionar la incidència. Poc abans, però, ja hi havia hagut una altra desconnexió en una línia que dóna servei a Sant Fost. En aquest cas, les tasques realitzades per resoldre el problema van trigar dues hores i 12 minuts. Endesa explica que totes dues línies depenen d'una mateixa subestació, que es troba a Sant Fost, i que es va produir una incidència allà.

La tarda de dilluns, la companyia elèctrica confirmava que a Sant Fost hi havia hagut un tall elèctric des de les 16.50 h fins a les 17 h aproximadament pels mateixos motius: "la línia elèctrica s'ha desconnectat per causes fortuïtes" no relacionades amb factors humans. I aquest dimecres asseguren que tots dos incidents podien tenir relació: "pot ser un defecte latent resolt a la tarda, que va tornar a la nit".

L'Ajuntament de Mollet també confirma que a la tarda hi va haver talls intermitents de llum en diverses parts de la ciutat.

Els bombers apaguen el fum negre que sortia d'una reixa del subsòl

A la mateixa hora que diverses zones de Sant Fost estaven sense llum, a Mollet, a la cantonada de la rambla Balmes amb la rambla Pompeu Fabra, els bombers treballaven per esvair el fum negre que sortia d'una reixa del subsòl. De fet, van rebre l'avís a les 16.48 h, dos minuts abans de l'hora que confirma Endesa en què van començar els talls a Sant Fost.

Sota la reixa es va detectar que hi havia un arc elèctric que vindria d’un cablejat d’alta tensió (25.000 volts), segons marcava la càmera tèrmica dels bombers, a causa que s'havia fet malbé un empalmament de les línies. El succés va fer mobilitzar tres dotacions de Bombers fins al lloc dels fets per esvair el fum i també s'hi van desplaçar els Mossos d'Esquadra. Els bombers van apagar el fum al cap de pocs minuts i una hora més tard es van retirar, deixant a la companyia elèctrica a càrrec d'acabar de solucionar el problema.

Des de l'Ajuntament de Mollet apunten que aquest incident podria haver causat els talls elèctrics de la tarda i la nit. Tanmateix, Endesa assegura que es va subministrar electricitat als clients des d'altres línies de manera automàtica, i que no tenen cap indici que els faci pensar que fos la causa dels talls posteriors.

Edicions locals