La Generalitat anuncia que les obres per acabar amb les cues a la rotonda de la Vinyota començaran l'any que ve

L’alcalde de Mollet i el director general d’Infraestructures de Mobilitat es reuneixen amb motiu d'una trobada de l'associació de l'àmbit B-30

Societat

Josep Monràs i Xavier Flores
Josep Monràs i Xavier Flores

Martorelles, Mollet del Vallès

Tot i no especificar de quina forma es durà a terme ni exactament quan, la solució per a la rotonda de Vinyota arribarà l'any que ve. Així ho han anunciat l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, i el director general d'Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat, Xavier Flores, aquest divendres en el marc d'una trobada de treball de l'associació de l'àmbit B-30.

"Volem resoldre els problemes de congestió que té la rotonda de la Vinyota", ha assenyalat Flores. "Tenim un projecte en marxa que en poques setmanes acabarem de concretar, ja que en aquest cas es tracta d'un projecte de caràcter local i Martorelles també està implicat", ha dit per afegir. "Ara és precipitat avançar informació perquè tenim diverses opcions i l'any que ve podrem començar a tirar endavant amb les obres".

De la mateixa manera s'ha expressat Monràs que ha afirmat que "s'està treballant en aquesta proposta i en principi s'hauria de començar a fer efectiva com a obra pública de cara a l'any vinent".

Diàriament 2.500 vehicles transiten pels entorns de la circumval·lació de la Vinyota que afecta el polígon industrial de Martorelles i les autopistes C-17 i AP-7. L'alt volum de trànsit sobretot en hores punta provoca sovint retencions que acaben afectant tot l'entorn de la cruïlla.

Prospostes de l'associació

A més d'aquest tema, la reunió ha servit per presentar les propostes de l'associació de l'àmbit B-30 a la Generalitat i per anunciar que l'organisme de municipis està treballant en un nou document de projectes i propostes per actualitzar el que va signar-se l'any 2010.

Monràs ha asseverat que dins el nou document, "hi ha moltes propostes com la regulació tarifaria de les diferents 'T' de transport públic, alguns nusos de mobilitat, temes relacionats amb l'aspecte ferroviari en el qual no tot depèn de la Generalitat de Catalunya però en els que és un aliat per demanar millores al Ministeri de Foment".

En referència a la "T-Mobilitat", projecte de la Generalitat per a integrar tots els modes de transport en un únic suport intel·ligent, Flores ha dit que "es tracta d'un projecte de país, un projecte transformador que està en marxa, però que ha de tenir unes fases per desplegar-se a poc a poc". El mateix director general ha afegit que "el proper any començarà les primeres fases de desplegament, però no serà immediat perquè és complex, ja que hi ha 1.000 milions de validacions a l'any a la regió metropolitana de Barcelona".

 

Edicions locals