Creu Roja reparteix roba d'abric a famílies en situació de vulnerabilitat

L'entitat distribuirà targetes de prepagament per poder comprar roba a una vintena de famílies del Baix Vallès

Societat

Creu Roja reparteix roba d'abric a famílies en situació de vulnerabilitat
Creu Roja reparteix roba d'abric a famílies en situació de vulnerabilitat

La Creu Roja distribuirà roba d’abric a infants d'una vintena de famílies de l’àrea del Baix Vallès. L’acció forma part de la campanya de vestuari d’hivern, finançada per la Generalitat i amb fons propis de l’entitat.

La Creu Roja ha iniciat, per setè any consecutiu, la campanya de compra de vestuari d’hivern adreçada a les famílies ateses en projectes d’Intervenció Social de l’entitat. Fins al 25 de novembre, 1.444 infants de famílies amb dificultats socioeconòmiques de tot Catalunya rebran targetes de prepagament per a la compra de roba i calçat en botigues esportives.

La iniciativa, a la qual s’ha destinat un import de 144.400 euros, està finançada pel Departament Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i la Creu Roja. Un total de 81 assemblees locals i comarcals d’arreu de Catalunya ja han començat a distribuir aquests ajuts entre les persones beneficiàries.

Les famílies rebran una targeta de prepagament carregada amb 100 euros per fill o filla, per adquirir roba d’hivern, com ara abrics, dessuadores o guants, en establiments de Decathlon. Excepcionalment, en els territoris on no existeixi aquesta opció, es lliuraran imports econòmics a les famílies per comprar el vestuari en comerços de proximitat o l’entitat farà el pagament directament a les botigues.   

"A través d'aquest tipus d'acció es vol garantir l’oportunitat d’accés bàsic a vestuari i calçat i permetre que les famílies realitzin les compres de forma normalitzada", expliquen des de Creu Roja. Aquestes ajudes suposen un suport a l'economia de les persones ateses que, d’aquesta manera, poden donar resposta a altres necessitats familiars.

Enguany, Creu Roja Mollet del Vallès-Baix Vallès, ha lliurat 20 targetes per 20 famílies de les poblacions de la seva àrea d'influència que suposen 2.000 euros en ajudes per a vestuari. "Amb aquesta campanya hem constatat un estancament en el nombre de famílies que des de 2015 havia anat en augment ja que aquell any es van facilitar 10 ajudes, al 2016 vam arribar a 15 ajudes i el passat 2017 vam assolir la xifra de 22 ajudes", apunten fonts de la delegació baixvallesana.

Al Baix Vallès, Creu Roja gestiona totes les seves campanyes coordinadament amb els Serveis Socials dels Ajuntaments i amb altres entitats socials locals, per tal de garantir un bon seguiment de les famílies. Aquesta coordinació serveix per tal d'establir circuits de detecció de casos i per la derivació dels mateixos. A partir de la identificació de les famílies amb necessitats bàsiques, es realitza un treball de priorització i anàlisi per valorar el tipus de suport per a aquestes famílies.

El 28,5% d’infants catalans estan en risc de pobresa, segons dades d'Idescat de 2018, i que més del 40% de les famílies ateses per la Creu Roja en programes vinculats a l'extrema vulnerabilitat es troben en situació de pobresa crònica o persistent. El 81% de famílies que necessita ajut de l’entitat té infants a càrrec, segons l’Observatori de Vulnerabilitat (2018) de l’entitat.

 

 

Edicions locals