Lestonnac fa classes d'economia 'gamificada' amb un programa de Google Educació

Ricard Uriel, de Cloudalia, és el mentor de l'assignatura

Economia

Lestonnac fa classes d'economia 'gamificada' amb un programa de Google Educació
Lestonnac fa classes d'economia 'gamificada' amb un programa de Google Educació

Lestonnac ha aparcat els llibres d'economia per cursar l'assignatura d'una manera més pràctica. Tot plegat, tenint com a mentor a Ricard Uriel, gerent de Cloudalia –empresa molletana– amb un programa educatiu fet conjuntament amb Google Educació. L'objectiu és "gamificar l'assignatura", és a dir, assolir els coneixements del currículum acadèmic mitjançant jocs i activitats. Uriel assegura, a més, que d'aquesta manera "les classes són més divertides i dinàmiques".

El mentor sempre assisteix a les classes d'Economia de 4t d'ESO, conjuntament amb la professora d'Economia del centre, Esther Bernabé, que assegura que Uriel "ens ha aportat una manera molt pràctica de funcionar". "Cada any havíem fet aquesta assignatura d'una manera molt més teòrica, i aquest any hem pogut comptar amb un mentor que ens està ajudant a enfocar l'assignatura d'una manera molt pràctica. Ens està facilitant a aprendre com treballen els departaments", apunta Bernabé. A més, afegeix que "ell ens volia enfocar al món d'empresa, saber com funciona l'empresa i què s'està fent a les empreses en aquests moments".

L'assignatura contempla la creació dels diversos departaments d'una empresa. Fins al moment, s'ha apostat pels departaments de compres, finances i màrqueting en la seva empresa de sabons. Una botiga de Mollet els ven els sabons naturals, i els alumnes els tallen i els empaqueten per vendre'ls posteriorment. "El sabó el comprem en barres i fem de distribuïdors, però no el fabriquem", diu la professora.

Els alumnes valoren molt positivament aquesta experiència. Judit Solà, per exemple, afirma que "és una manera més dinàmica d'aprendre i de viure-ho nosaltres, no només de veure-ho a partir d'un llibre. Ens està agradant molt". Alba Gómez, en la mateixa línia, apunta que "al llibre aprens, però no saps realment com és. Ara, nosaltres portem l'empresa, estem a diferents departaments i aprenem més perquè sabem els problemes que hi ha i com resoldre'ls".

La venda dels sabons

Els alumnes de l'assignatura d'Economia vendran els sabons aquest divendres (17 h) al pati de l'escola, en l'esdeveniment Sabons i racons. Tanmateix, conscients que no és un producte gaire atractiu per als alumnes –sí per a les famílies–, han decidit que, a més de la venda de sabons, també inclouran diverses activitats lúdiques per a tots els públics: hi haurà un berenar amb brioixeria i sucs a preus assequibles; un tour de realitat virtual on es regalaran cardboards als participants i un taller de xapes personalitzables gratuït. A més, se sortejarà una tablet, un chromebook i merchandising d'empreses tecnològiques, cedits pel mentor, Ricard Uriel. Els diners que es recullin seran per pagar el viatge de fi de curs, a Berlín (Alemanya).

Edicions locals