L'alcalde de Mollet es querella contra regidors d'ERC i MES per injúries i calúmnies

La Fiscalia i Monràs acusaven Oriol López, Marta Vilaret, Manel Sostres i el president d'ERC, Albert Biescas

Política

Mollet del Vallès

Les manifestacions en una roda de premsa d'Ara Mollet i Canviem Mollet sobre l'afer de la venda del solar de la Vinyota a Decathlon, fa més d'un any, han tingut la seva derivada judicial.

La Fiscalia, a partir d'una denúncia presentada pels serveis jurídics de l'Ajuntament de Mollet, ha interposat una querella criminal contra els regidors Oriol López, Marta Vilaret i Manel Sostres i contra el president d'ERC a Mollet, Albert Biescas, per la presumpta comissió d'un delicte continuat de calúmnies cap a Josep Monràs. A l'acusació de la Fiscalia també s'hi suma l'acusació particular per part del mateix alcalde Monràs a través del despatx Martell Abogados.

El relat dels fets, que ha volgut fer públic Ara Mollet, començava al setembre de 2017 quan l'empresa pública Mollet Impulsa presentava una querella al jutjat d'instrucció de Mollet contra López, Vilaret i Biescas pels delictes d'injúries i calúmnies, a conseqüència de les declaracions fetes per tots tres en una roda de premsa sobre el cas de Decathlon, en què també van participar regidors d'altres grups.

Aquest procés, però, es va veure interromput per la interposició de la denúncia dels serveis jurídics municipals presentada a la Fiscalia, qui, juntament amb l'acusació particular de Monràs, van ampliar la querella a un "delicte continuat d'injúries i calúmnies contra funcionari públic sobre fets concernents a l'exercici del seu càrrec". En aquest cas, s'hi afegia l'acusació al regidor Manel Sostres i s'ampliava l'acusació a altres manifestacions fetes pels regidors, en aquest cas, sobre l'afer de la llicència urbanística denegada a Al-Huda per a l'obertura d'un centre de culte.

Tot i que, segons Ara Mollet, es va intentar arribar a un acord entre ambdues parts per tancar el procés judicial, no es va aconseguir un text consensuat i la querella va seguir el seu curs. Finalment, el 4 de setembre d'enguany, el jutge d'instrucció que investigava el cas i encarregat de fer l'auto de diligències prèvies resolia amb el sobreseïment provisional pel que fa a les acusacions contra Vilaret i Sostres però amb el manteniment de les acusacions cap a López i Biescas, a qui se'ls acusa d'un delicte que pot implicar penes de 6 mesos a 2 anys de presó o multa de 12 a 24 mesos.

Ara, els republicans es troben a l'espera de si tant Fiscalia com l'acusació particular presenten els escrits d'acusació per tirar endavant el judici o si sobreseeixen la causa.

Sobre la querella, els responsables d'Ara Mollet consideren que "es tracta d'una persecució política contra unes idees i contra ERC i MES finançada amb diners públics" i demanen a l'alcalde que es retiri de la via judicial i dialogui. 

Edicions locals