Mollet reclama que s'agilitzi l'aplicació de la T-Mobilitat en la xarxa de transport públic

El ple de dilluns també va aprovar un acord en defensa de l'atenció primària i el Pla Local de Joventut

Política

Mollet reclama que s'agilitzi l'aplicació de la T-Mobilitat en la xarxa de transport públic
Mollet reclama que s'agilitzi l'aplicació de la T-Mobilitat en la xarxa de transport públic

El ple de Mollet reclamarà a la Generalitat la posada en marxa de la T-Mobilitat, un sistema tarifari per a la xarxa de transport públic que té en compte la distància recorreguda i la freqüència d'usos, a diferència de l'actual sistema de zones.

"El sistema de zones és injust i la T-Mobilitat beneficiaria els treballadors que utilitzen el transport públic a diari per anar a la feina", deia el regidor Josep M. Garzón, ponent de la moció. La proposta, presentada pel govern municipal, va ser aprovada per unanimitat.

Un altre dels punts del ple que va ser aprovat per unanimitat va ser el del Pla Local de Joventut 2019-2022, el tercer pla aprovat a la ciutat en aquest àmbit. El regidor de Joventut, Raúl Broto, destacava el procés d'elaboració que ha comptat amb la participació de joves de la ciutat, un fet reconegut per la resta de grups municipals, que lloaven el document i reclamaven recursos per poder-lo desenvolupar. En aquest sentit, el govern local ha anunciat que incrementarà en 20.000 euros la partida de Joventut per al 2019. La resta de grups també demanaven un seguiment de l'execució del pla.

Mocions aprovades

De fet, la majoria de les mocions que es van presentar en la sessió de dilluns van tirar endavant amb l'acord unànime dels grups municipals. És el cas de la proposta d'acord de suport a l'atenció primària de la sanitat pública, que entre d'altres, reclama a la Generalitat que augmenti els recursos a la primària; que es faci una revisió per reduir la ràtio de pacients per professional; que es recuperin les plantilles dels equips d'atenció primària, i demanar la implantació d'un Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) al Baix Vallès En aquest punt, va intervenir al ple José Sánchez, membre de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública al Baix Vallès, qui apuntava que "l'atenció primària continua sent la balua més dèbil del sistema sanitari" i, en aquest sentit, assegurava que "calen mesures urgents a curt termini". A més, Sánchez anunciava que el proper 10 de desembre, la plataforma ha convocat a Mollet una manifestació en suport de la sanitat pública.

També es va aprovar per unanimitat la moció pel dia 25 de novembre d’eradicació de totes les violències masclistes, presentada per Canviem Mollet. La moció, centrada en la necessitat de dotar de pressupost el Pacte d’Estat contra la violència masclista, inicialment no tenia tots els vots favorables, ja que, segons denunciaven els regidors de Cs i PP, la proposta reclamava el suport als pressupostos de l'Estat. Des de Canviem, però, es va modificar el text per aconseguir el màxim consens.

El ple també va aprovar una moció per declarar Mollet ciutat antifeixista i perquè es lluiti contra el racisme i la xenofòbia, així com per mantenir aquells símbols, monuments i d’altres espais a la via pública de memòria històrica. En aquest cas, la intervenciómés agra va arribar de la mà de la regidora del PP, Susana Calvo, qui acusava Canviem de populisme. "És una moció incompleta perquè no es parla dels feixismes comunistes", deia. Amb tot, votava a favor de la moció "perquè no em puguin dir que no sóc antifeixista". En aquest cas Ciutadans es va abstenir perquè considerava que la proposta "omet actes de totalitarisme que també s'estan donant a Catalunya", opinava Francisco Muñoz.

També es va aprovar amb una àmplia majoria –amb l'abstenció d'Ara Mollet ERC MES– la moció presentada per Cs per la millora de la normativa relativa al joc i les addiccions, en què es demanava a l'Ajuntament que revisi la normativa urbanística per prohibir l'obertura de locals com cases d'apostes a prop d'escoles i llocs freqüentats per nens i joves.

En l'apartat de precs i preguntes, Calvo va fer un prec demamant a la l'equip de govern que organitzi un acte institucional amb motiu del 40è aniversari de la Constitució Espanyola, un prec fruit d'una moció que el PP va retirar per evitar una esmena a la totalitat que hagués sumat prous suports com per tombar la seva proposta inicial.

Edicions locals