Els forns Prat i Llargués reben l’acreditació d’Empresa Artesanal Alimentària

Distinció atorgada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat

Economia

Els forns Prat i Llargués reben l’acreditació d’Empresa Artesanal Alimentària
Els forns Prat i Llargués reben l’acreditació d’Empresa Artesanal Alimentària

El Forn i Pastisseria Prat i la fleca Llargués de Mollet han rebut l’acreditació d’Empresa Artesanal Alimentària concedida pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, una qualificació que distingeix al comerç com a productor d’un ofici artesà.

Un dels principals requisits per poder formar part d’aquest distingit col·lectiu dicta que la responsabilitat i l’execució del treball de producció recaigui sobre una persona amb el títol de mestre artesà respectant així, un procés d’elaboració manual.

El forn i Pastisseria Prat és una fleca amb més de 65 anys d’història; tot una vida que "ens ha permès aprendre i millorar dia a dia conservant les tradicions que els avis ens van ensenyar i sense perdre l’essència dels inicis: compartir amb els veïns allò que més els apassiona", apunten des del forn molletà.

Per la serva part, la fleca Llargués és la més antiga de Mollet activa des del 1879. Des de Llargués expliquen que "seguim elaborant el pa segons la tradició, amb la coneixença i passió per un ofici que ha passat de generació en generació", diuen.

L'acte de lliurament de la distinció s'ha fet aquest dimarts 27 de novembre.

Edicions locals