Mollet espera superar les 38 tones recollides en el Gran Recapte de 2017

Mollet té superàvit en el Gran Recapte i destina part dels aliments a altres municipis

Societat

Presentació Gran Recapte
Presentació Gran Recapte

Mollet del Vallès

L'Ajuntament de Mollet ha estat l'escenari en el qual s'ha donat el tret de sortida a la campanya del Gran Recapte 2018 que es duu a terme divendres, dissabte i diumenge a la població.

"El Gran Recapte som tots i aquesta és la nostra fortalesa", ha dit Josep Monràs, alcalde de Mollet, referint-se a les institucions i entitats que s'han reunit el divendres al consistori per explicar com s'ha organitzat l'esdeveniment solidari del cap de setmana.

Alcaldia, Serveis socials, Càritas, Policia local, Mossos d'Esquadra i Banc dels Aliments han valorat l'esforç realitzat perquè, en paraules d'Ana María Díaz, "tothom tingui una bossa amb el més necessari".

Tal com han valorat des del Banc dels Aliments, "es tracta de la 10a edició del Gran Recapte que es fa a Catalunya i des de Mollet sempre hi ha hagut moltes ganes de col·laborar". És per aquest motiu que, segons han explicat, "l'espai que hi havia per recollir aliment del qual disposava Càritas, era insuficient per emmagatzemar tot el que es recollia".

Com a conseqüència, a través de l'Ajuntament, l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya ubicat a Mollet ofereix enguany un espai per poder dipositar els aliments i materials de primera necessitat recollits durant el Gran Recapte.

Així mateix, des del Banc d'Aliment s'ha explicat que s'espera que aquest any es recullin una mitjana de 30 quilos de productes de "primeríssima qualitat"per beneficiari. Es superarien en set els quilos de mitjana de l'any passat.

"El 2017 es van recollir 37.800 quilos de material en els 16 supermercats del municipi", ha assenyalat Francesc Llonch, delegat del Banc dels Aliments. Tanmateix, d'aquesta quantitat, 2.200 quilos es van quedar a Mollet i la resta va ajudar altres poblacions. "Mollet és una ciutat molt col·laboradora que aquest any compta amb 174 voluntaris", ha explicat. "Tot el que es recull a la comarca, es queda a la comarca. Hi ha municipis que són deficitaris perquè hi ha molts usuaris o tenen una infraestructura pobra de supermercats. En el cas de Mollet hi ha superàvit i per això necessitem més espais per poder guardar els aliments", han afegit des del Banc dels Aliments.

A més a més, el Banc dels Aliments ha presentat una nova bossa de roba per al recapte d'aquest any. L'organització ha decidit no treballar més amb bosses de plàstic per motius ecològics. Per a la producció de les mateixes s'ha comptat amb l'ajuda d'Endesa. Malauradament i segons ha explicat l'organització no s'han pogut fabricar prou bosses de roba i per això Banc dels Aliments ha demanat que les persones que participin en el Gran Recapte tornin les bosses un cop utilitzades.

Per la seva banda Josep Monràs ha posat l'accent en la solidaritat molletana. "Segons dades ministerials estem entre els 10 municipis d'Espanya que més despesa social fa a la seva població", ha dit. "Això no ho podríem fer sense la fortalesa de les associacions que avui es troben aquí: el Banc dels aliments, Càritas i les diferents policies", ha asseverat.

L'alcalde ha conclòs la roda de premsa assenyalant que "allà on no arribi la solidaritat, arribarà l'Ajuntament" i per això ha volgut anunciar que des del consistori ja s'està treballant en "la recollida de joguines de la Creu Roja".

Edicions locals