Ara Mollet ERC-MES presenta 14 reptes per 'guanyar' les eleccions

El candidat, Oriol López, s'ha mostrat convençut que aquest "serà el projecte guanyador" a les eleccions molletanes

Política

Ara Mollet ERC-MES presenta 14 reptes per 'guanyar' les eleccions
Ara Mollet ERC-MES presenta 14 reptes per 'guanyar' les eleccions

El teatre Can Gomà ha acollit aquest dissabte un acte organitzat per Ara Mollet ERC-MES, en el qual s'ha presentat un repte per a cadascun dels 14 àmbits seleccionats. El candidat del partit, Oriol López, ha assegurat que estan bastint "el que crec que serà el projecte guanyador" a les eleccions molletanes.

López també ha dit que les prioritats del partit es podrien definir "en la millora de l'espai públic, dignificar l'espai públic, una neteja eficient, un nou impuls de l'economia urbana, i en fer de Mollet la capital econòmica, industrial, comercial, cultural i esportiva del Baix Vallès. Farem de la cultura i l'educació un pilar fonamental en les nostres polítiques públiques, aplicarem un canvi en les dinàmiques de funcionament de l'Ajuntament –més eficiència, més transparència i un govern obert– i farem del jovent i la igualtat el centre de les nostres polítiques públiques". Per últim, ha dit que "fins ara s'ha treballat d'esquena als municipis del costat i el que hem de fer és treballar colze a colze amb tots aquests municipis".

La responsable del programa electoral, regidora i vicesecretària general de suport a la Presidència i a la Secretaria General d'ERC, Marta Vilaret, ha estat la presentadora de l'acte, i ha afirmat que estan "convençuts que podem guanyar aquestes properes eleccions. N'estem convençuts perquè és molt possible que passi i perquè creiem que a la ciutat per fi li cal un canvi: per higiene democràtica, per il·lusió i per projecte, cal un canvi, i nosaltres serem aquest canvi".

La secretaria d'organització del partit, Meritxell Humbert, també ha parlat de la necessitat d'un canvi a l'Ajuntament: "estem fins al monyo del govern que fa 32 anys que és el mateix". I hi volen fer amb "un projecte guanyador, republicà, socialista d'esquerrers, transformador, però sobretot molletà".

La sessió ha acollit una vuitantena de persones i ha comptat amb la participació de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, que ha enviat un vídeo des de Ginebra per donar suport a la candidatura molletana. També ha intervingut, presencialment, el diputat Marc Sanglas.

Els 14 reptes

En implicació ciutadana i govern obert, Joan Alcarria ha assegurat que amb Ara Mollet, "l'Ajuntament serà als barris i al carrer amb noves eines de participació ciutadana". Núria Bustos ha explicat que volen crear "el Consell d'Entitats de la Cultura per gestionar, fomentar i apropar la cultura a tothom". Ramon Pagès ha dit que "apostarem per un teixit industrial i comercial implicat amb Mollet i la seva gent". Quant a acció social, Merche ha parlat de la creació "d'un nou centre obert per ajudar la infància i les famílies en risc d'exclusió social". I pel que fa a polítiques que lluitin pel respecte dels animals, Toni Valle ha anunciat la intenció d'impulsar l'Oficina pel Benestar Animal, "un punt d'informació i de coordinació per vetllar pel benestar dels animals i per la convivència".

Pel que fa a seguretat, la Judith Mas ha proposat el repte de "crear la policia de barri o de proximitat per fer treball comunitari i de mediació al carrer". En esports, ha estat Oriol Olivé qui ha reivindicat que la dona ha de ser-hi present, i que per això pretenen "potenciar les estructures femenines de clubs i entitats, i ajudar a crear-ne de noves". En polítiques d'igualtat, Agnès Galdón ha assegurat que "farem un arxiu de les dones rellevants de la història de Mollet". En habitatge, Ferran Badell ha afirmat la necessitat d'habilitar "habitatges per al lloguer social, de nova construcció i de pisos desocupats". I en educació ha estat Margarita Vergés qui ha parlat d'igualtat d'oportunitats amb "escoles obertes, cap nen sense colònies, Gallecs com a espai d'aprenentatge i sortides laborals dignes.

Pel que fa als darrers quatre àmbits, Ubald Pérez ha anunciat la promoció "d'una fira d'alimentació de les diverses cultures que hi ha a Mollet per conèixer-nos millor". Marina Planellas ha marcat el repte d'obrir "un espai de trobada i d'autogestió per al jovent de Mollet". Carme Guarro ha assegurat que "amb un nou centre de dia i amb la construcció de pisos de serveis combatrem la solitud de la gent gran". I Josep Gordi ha conclòs amb la voluntat de fer al polígon de Can Prat el "22@ de Mollet": basat en el projecte 22@Barcelona, al Poblenou, seria "un espai de futur amb indústria tecnològica".

Edicions locals