Aina Vidal, diputada del Congrés: 'L'acord de pressupostos entre Podemos i PSOE és bo per als catalans i per a Mollet'

La diputada al Congrés espanyol, Aina Vidal va participar en un acte de Mollet en Comú en què es votava el lideratge de Marina Escribano

Política

Marina Escribano (dreta) i Aina Vidal (esquerra)
Marina Escribano (dreta) i Aina Vidal (esquerra)

Mollet del Vallès

Acta de Mollet en Comú per parlar dels pressupostos espanyols abans que Marina Escribano hagi ratificat la seva candidatura a les eleccions municipals. Així es va plantejar l'esdeveniment que la formació lila va celebrar el divendres a les 19 h al Casal de la ciutat i que va comptar amb la participació de la diputada d'En Comú Podem al Congrés espanyol, Aina Vidal.

Durant l'acte que rebia el nom de "Posem Catalunya en Marxa. Pressupostos pel canvi", la població va poder votar si estava a favor o en contra que Escribano es convertís en la cap de llistes de Mollet en Comú. Segons va assegurar Xavier Huguet, responsable de comunicació del partit molletà, "ella representa els valors que simbolitza Mollet en Comú" i per això no "s'ha presentat ningú més", ja que hi ha "un consens dins la nostra organització" en relació a la candidatura única.

Huguet va afegir que dimarts es faran públics els resultats a La Marienta, i s'espera que participin aproximadament "un centenar de persones".

Per la seva banda, Aina Vidal va explicar que l'acord de pressupostos d'Unidos Podemos, En Comú Podem i En Marea amb el PSOE és "un acord bo pels catalans i també per a les persones que viuen a Mollet".

La diputada va explicar que el pressupost "suposa deixar enrere l'austeritat" i és un pacte pressupostari que "ha de permetre la recuperació tant política, com social, com democràtica del nostre país".

Entre les mesures més significatives redactades es troba l'augment del salari mínim fins a 900 euros, canvis en matèria de dependència, modificacions de la llei de lloguer per a incrementar els contractes de tres a cinc anys o reduccions en la factura elèctrica per a la ciutadania.

"Estic convençuda que és el millor acord al qual podíem arribar", va afirmar Vidal. "És un acord que enterra l'austeritat i ha fet que el PSOE arribi posicions a les quals segurament sols no haguessin arribat", va afegir.

Amb tot, Vidal va assenyalar que tot i ser un bon pacte pels pressupostos és encara insuficient. "Hem de ser conscients que el nostre programa electoral va molt més enllà i que això és un punt de partida", va dir la diputada. "Si haguéssim guanyat les eleccions i estiguéssim al govern, hauríem fet un pressupost diferent que seria més ambiciós per exemple en matèria fiscal del que ho és", va concloure

Edicions locals