10 dies de la vaga de fam de Turull

S'ha convocat una cassolada general avui, dilluns 10 de desembre, a les 21.00 hores

Societat, Política

Veïns i veïnes de Parets es reuneixen cada dia a les 20.00 h. a la plaça de la Vila mentre duri el dejuni.
Veïns i veïnes de Parets es reuneixen cada dia a les 20.00 h. a la plaça de la Vila mentre duri el dejuni.

Avui dilluns, 10 de desembre, es compleixen 10 dies de l'inici de la vaga de fam de Jordi Turull. El polític paretà començava així una protesta pel fet que el Tribunal Constitucional no atengués les seves al·legacions de manera que, en cas de ser rebutjades, es poguessin recórrer al Tribunal Europeu dels Drets Humans. Des d'un principi s'hi va sumar Jordi Sànchez, i uns dies després, Josep Rull i Quim Forn, tots ells empresonats al penal de Lledoners. 
 

La relació de publicacions va començar el mateix dia de l'inici de la vaga de fam amb el següent missatge: "Denuncio que el TC impedeix el meu dret a accedir a la justícia internacional. El seu bloqueig als nostres recursos d’empara és una injustícia. Avui, 1 de desembre, inicio una #vagadefam". A partir d'aleshores, Turull ha anat publicant un tweet diari resumint aquests primers 10 dies de dejuni:

2n dia de #vagadefam Estem forts i determinats. El vostre suport ens dona les forces necessàries per seguir. Gràcies... mai podrem agrair prou tot el que esteu fent per nosaltres.

3r dia de #vagadefam L’encarem il·lusionats i amb força. Segons ens diuen els pitjors dies són els dos primers. El cos encara es resisteix una mica... per tant, endavant.

4t dia de #vagadefam El conseller @quimforn i el conseller @joseprull se sumen a la vaga. Persistirem denunciant cada dia la vulneració dels nostres drets.

5è dia de #vagadefam La no-violència dirigeix directament la seva acció al cor d’aquells que cometen injustícia. I ho fa amb la convicció que tard o d’hora tothom pot estar en condicions d’abandonar la injustícia.

6è dia de #vagadefam Un dia més sense resoldre els recursos d'empara que haurien d'haver estat resolts en un termini màxim de 30 dies pel TC. El primer recurs va ser presentat fa 376 dies.

7è dia de #vagadefam Seguim denunciant que es vulneren els nostres drets. Us vull agrair profundament les més de 203.000 mostres de suport assolides.

8è dia de #vagadefam Cada dia que passa és un dia més sense resoldre els recursos d'empara, un dia més en presó preventiva. Seguim ferms i insubornables davant la injustícia i vulneració dels nostres drets.

9è dia de #vagadefam Seguiré clamant contra totes les irregularitats. No entraré a la sala de vistes amb el cap cot. Són ells qui tard o d'hora s'hauran de defensar davant d'Europa.

10è dia #vagadefam Abans de començar, vam prendre la decisió de mantenir la protesta fins on el cos i el cap aguantin. Hi ha molt a remoure en la mentalitat dels magistrats del TC i l’opinió internacional.

Tots els missatges acabats amb una mateixa frase: “El meu cos a la presó, el meu cor a Catalunya”. Tot i que la piulada de Turull que millor resumeix tot és aquesta del passat 5 de desembre: “Gràcies a tots per les mostres de suport que ens feu arribar aquests dies. El vostre escalf cívic i pacífic ens arriba nítidament i ens dóna forces per continuar endavant”.

Per altra banda, veïns i veïnes de Parets es segueixen reunint cada dia a les 20.00 hores a la plaça de la Vila mentre duri el dejuni. Mentre que aquest mateix dilluns, a les 21.00 h, s'ha convocat una cassolada general en senyal de protesta.

Edicions locals