El govern molletà reitera que el deute de la Generalitat amb l'Ajuntament és de 6 milions d'euros

La Generalitat reconeix que a 1 de novembre devia 1,6 milions d'euros a Emfo

Política, Economia

El govern molletà reitera que el deute de la Generalitat amb l'Ajuntament és de 6 milions d'euros
El govern molletà reitera que el deute de la Generalitat amb l'Ajuntament és de 6 milions d'euros

L’equip de govern de Mollet ha reiterat que el deute de la Generalitat amb l'Ajuntament de Mollet és d’uns 6 milions d’euros i defensa que s’ha d’incloure el que afecta a totes les empreses municipals, així com l’Institut Municipal de Serveis als Discapacitats i l’Institut d’Educació, ja que tots són serveis municipals i "si la Generalitat no paga els diners que els deu, és l’Ajuntament qui ha de fer front als pagaments", afirmen fonts municipals.

Aquesta és la resposta del govern local a l'informe que el PDeCAT de Mollet feia públic la setmana passada sobre la situació financera de l'Ajuntament de Mollet.

Segons el regidor de Serveis Econòmics, Josep Garzón, el passat 1 de novembre l'Ajuntament va rebre un escrit del departament d’Economia de la Generalitat on reconeixia que "només el Servei d’Ocupació de Catalunya deu 1.660.000 euros al consistori", apuntava en declaracions al programa Fil Directe de Ràdio Mollet. En aquest sentit, l'informe del PDeCAT indicava que el deute de la Generalitat amb Emfo és un "deute constant propi de l'operativa de l'empresa municipal ja que desenvolupa programes de la Generalitat que fins que no acaben i es justifiquen no es cobren". A més, els responsables del PDeCAT asseguraven que no es pot sumar el deute d'Emfo al de l'Ajuntament perquè "si ho féssim així també s'hauria de sumar el deute que té Mollet Impulsa per les expropiacions de la Vinyota", indiquen.

En aquest sentit, però, el regidor de Serveis Econòmics afegia que “no entrarà en les elucubracions que es facin sobre la liquidació del pressupost excloent les empreses municipals per intentar que els números diguin el que es voldria”.

 

Edicions locals