Més de 500 persones a Mollet reclamen una sanitat 100% pública

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès considera crítica la situació de la sanitat catalana

Societat

Manifestació per la sanitat pública
Manifestació per la sanitat pública

Mollet del Vallès

Èxit total de la manifestació de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès i la Marea Blanca a Mollet la tarda del dilluns. La concentració convocada a les 19 h a la plaça Prat de la Riba de la ciutat ha arribat a reunir, segons la policia local, a més de 500 persones que s'han dirigit a la Plaça Major, davant de l'Ajuntament, on s'ha llegit un manifest en defensa d'una sanitat "100% pública".

En la concentració una de les moltes que ha tingut lloc aquest dilluns a tot el territori català, han participat diferents col·lectius com CCOO, CGT, integrants dels CDR i les ja esmentades plataformes cíviques, i també s'hi han personat membres de les primeres forces d'esquerra de Mollet.

"Pública, sí. Privada, no", "Sanitat pública i de qualitat", "Les llistes d'espera maten" o "Ni copagament ni repagament", han estat algunes de les consignes que han acompanyat tot el trajecte recorregut per la manifestació.

Així mateix, Antonio López membre de la plataforma, ha assenyalat que el que pretenia la manifestació era "reivindicar que hi ha unes llistes d'espera desesperants a tot al país i sobretot a Catalunya, que fan defallir a la nostra gent treballadora".

En l'àmbit baixvallesà López ha dit que "falten recursos personals perquè els quiròfans per exemple estiguin oberts a la tarda". Segons l'integrant de la plataforma, especialment complicada és la situació en el que fa referència a les "reprogramacions i les visites".

"Esperem que els governs de Catalunya i Espanya posin més recursos a la sanitat per revertir les retallades", ha afirmat López que ha valorat la manifestació com "un èxit de la nostra plataforma que porta un treball de molts anys".

Edicions locals