La PAH de Mollet arremet amb duresa contra el govern municipal i oposició

La plataforma acusa al consistori de desinformar a les persones en risc de ser desnonades

Societat

Pah de Mollet
Pah de Mollet

Mollet del Vallès

Esmena a la totalitat de la PAH al govern municipal de Mollet i a l'oposició per la seva gestió davant de l'emergència dels desnonaments a la ciutat. La Plataforma d'Afectats per les Hipoteques ha realitzat una roda de premsa aquest divendres a les 11 h a la plaça Major en la que d'una forma contundent ha acusat al consistori de "desinformar als ciutadans en risc de desnonament" i d'amagar informació "sobre la situació real de les famílies amb problemàtiques d'habitatge".

De la mateixa manera, la cita amb els mitjans molletans també ha servit perquè la PAH fes públic que el mateix divendres ha presentat dues instàncies a l'Ajuntament. "La primera l'hem presentada per sol·licitar dades sobre els desnonaments", ha assenyalat la integrant de la plataforma Ana Mejías. "La segona per convocar la taula d'habitatge que es va crear el 2013 amb el compromís de celebrar-se cada dos mesos, però que amb sort es realitza cada any", ha afegit Fernando Vázquez. Aquesta taula, segons la PAH se celebrarà el 21 de gener.

Així mateix, en referència a la primera instància Mejías ha assegurat que "la llei de transparència obliga a l'ajuntament" a fer públics el nombre de desnonament per any, el tipus, la xifra d'habitatges vuits, mal conservats, l'índex d'habitatges ocupats, i el nombre de pisos socials que hi ha. La plataforma de moment desconeix quants desnonaments es duen a terme a Mollet, però quantifica en dos casos nous cada setmana els que s'acosten a la PAH.

A més, Mejías ha asseverat que el consistori hauria de mostrar les entitats bancàries amb les quals treballa per saber si "hi ha interessos pel mig", ja que els bancs són qui més execucions hipotecàries impulsen.

Per la seva banda, Vázquez ha afirmat que la PAH convida a "qualsevol entitat perquè se sumi a la taula". L'integrant de la plataforma s'ha mostrat molt bel·licós amb el consistori que ha afirmat que "no fan el seu treball, ja que posen bastons a les rodes quan algú en risc de ser desnonats els demana ajuda". "Demanen documentació innecessària i intenten criminalitzar els col·lectius que lluiten contra els desnonaments", ha dit Vázquez.

"Els serveis socials de l'Ajuntament bloquegen el protocol perquè els diuen a les famílies que no les poden ajudar quan això és falç", ha explicat l'integrant de la PAH per concloure que "els serveis socials no aniran en contra de qui els manen".

Crítiques a l'oposició

Els membres d'ERC Oriol López i Albert Biescas han estat els únics polítics que s'han apropat a la concentració. El candidat a les pròximes municipals de la formació ha assenyalat que havien estat invitats per la plataforma com totes les forces polítiques de la ciutat i ha explicat que subscrivia i comprenia tot el que deien des de la PAH. A més ha afegit que des de l'alcaldia s'ignora el tema dels desnonaments.

Des de la PAH s'ha dut a terme una dura crítica a la tasca de l'oposició. "No és suficient amb fer una aclucada d'ull i preguntar-nos com està el tema", ha dit Vázquez. "Volem que l'oposició pressioni i posi sobre la taula les mocions que s'han firmat", ha sentenciat.

Edicions locals