La policia avisa Al-Huda que està infringint la normativa d'ocupació de via pública

Dos agents locals han entregat un avís als integrants d’Al-Huda que resaven al carrer Sant Ramon

Societat

Mesquita carrer Sant Ramon
Mesquita carrer Sant Ramon

Mollet del Vallès

La policia local de Mollet ha entregat un avís als integrants del col·lectiu musulmà Al-Huda que aquest divendres al migdia resaven al carrer com a forma de protesta. En el document que s'ha entregat a una cinquantena de persones, s’hi indicava el següent en àrab, castellà i català: “Li comuniquem que està infringint l’article 99 de l’Ordenança Municipal de Via Pública i Convivència. Per evitar possibles denúncies, li preguem que s’atingui al que disposa la citada Ordenança”.

Un divendres més els integrants d’Al-Huda han fet sentir als carrers les seves queixes. La comunitat islàmica protesta per l’estat en que s’han de reunir per resar a l’oratori del carrer Sant Ramon i per la negativa de l’Ajuntament a que puguin ocupar el local que van comprar fa anys a escassos 100 metres.

És la primera vegada que la policia entrega un avís als membres d’Al-Huda i tal com explicava Ahmed Balghouch, integrant destacat del col·lectiu, als seus companys, “el paper no suposa ninguna multa” ni sanció de moment.

La normativa a la qual fa referència l’avís especifica que “és  necessària la possessió de la corresponent autorització municipal” per realitzar activitats que ocupin la via de forma transitòria. D’aquesta forma s’ha indicat a Al-Huda que està cometen una infracció de l'ordenança que pot suposar, en funció de la gravetat, multes d’entre 3.005,06 euros a 601.012,10 euros.

Els integrants d’Al-Huda han rebut l’avís i l’escena no ha tingut cap transcendència major. Igualment, la seva protesta s’ha produït de forma pacífica i sense altercats.

Edicions locals