Llum verda al pressupost municipal de Mollet amb una votació poc previsible

PSC, PP, el tres regidors de Podem i dos de Cs faciliten l'aprovació dels comptes per a l'any que ve

Política

Una votació sorprenent i plena d'estratègia. El pressupost municipal de l'Ajuntament de Mollet de l'any que ve ha tirat endavant en un ple tens i farcit de girs de guió pels canvis en el sentit de vot d'alguns dels regidors del consistori.

El pressupost consolidat municipal per a l'any que ve serà de 63.280.332 euros, una xifra d'1,5 milions d'euros superior al pressupost d'enguany dels quals 1,2 milions serviran per fer efectiu l'acord d'increment salarial dels treballadors municipals acordat entre Ajuntament i sindicats.

Els 13 vots del PSC, el PP, els tres regidors de Podem integrants de Canviem Mollet i dos regidors de Cs han donat la majoria a la proposta presentada pel govern socialista, una proposta que durant alguns moments del debat semblava que no obtindria els vots necessaris per veure la llum. Finalment, però, tant la popular Susana Calvo, com els tres regidors de Podem i dos de Cs han passat de l'abstenció –anunciada en la primera ronda d'intervencions– al vot afirmatiu per facilitar l'aprovació del document.

L'amenaça d'una pròrroga del pressupost d'enguany si no s'arribava a l'acord ha planat sobre les més de dues hores de debat. De fet, el punt s'ha iniciat amb la intervencio de Juan Antonio Balmisa, representant de la UGT, que ha assegurat que l'execució de l'increment salarial dels treballadors municipals estava supeditat a l'aprovació del pressupost. Una intervenció amb què Balmisa amenaçava que, si no s'aprovava el pressupost, reclamarien que els diners de les assignacions que cobren els grups municipals passessin al capítol I del pressupost per fer efectiu l'increment salarial de la plantilla.

Finalment, la votació ha comptat amb els vots en contra d'Ara Mollet ERC MES, PDeCAT, els quatre regidors de Canviem Mollet pertanyents a ICV-EUiA i l'abstenció del portaveu de Cs, Francisco Muñoz.

(Més informació en properes actualitzacions i l'edició en paper de divendres)

 

 

Edicions locals