El futur de Canviem Mollet, penjant d'un fil

Els comuns acusen Podem de trànsfugues i el partit lila decidirà en assemblea si trenca la coalició

Política

Mollet del Vallès

La situació viscuda en el si de Canviem Mollet en el ple de pressupostos de dilluns a Mollet està portant cua i podria ser el detonant que acabi fent saltar pels aires la coalició, principal grup de l'oposició al plenari molletà. Els regidors de Mollet en Comú, que van votar en contra del pressupost acusen els tres regidors de Podem de transfuguisme, mentre que l'assemblea de la formació morada decidirà si trenca l'acord de coalició pactat el 2015.

Els comuns asseguren que l'Assemblea de Canviem havia decidit votar en contra dels pressupostos, "tal i com exigeix el seu codi ètic i amb tots els arguments exposats". Des de Mollet en Comú no consideren "suficient ni creïble l’únic argument de la responsabilitat", que van exposar els tres regidors de Podem, que van canviar el vot sobre la marxa amb l'objectiu que el pressupost sortís aprovat. "No entenem perquè no van votar des d’un principi a favor del pressupost, sinó que van passar de l’abstenció al sí en una clara maniobra política que neguen", apunten els comuns que consideren "esperpèntiques" algunes de les situacions viscudes en el ple.

Per la seva part, des Podem Mollet continuen defensant el seu vot a favor perquè "l'exercici dels nostres càrrecs electes sempre estarà subordinat a l'interès general de la ciutadania". Segons Podem, la votació "ha reflectit la divisió interna existent dins Canviem Mollet". En aquest sentit, el partit lila ha anunciat que obre la revisió dels acords establerts en el 2015 per determinar la seva continuïtat o no en la coalició electoral. La decisió serà objecte de debat de l'Assemblea de Podem Mollet, "la qual serà qui adopti la decisió que els seus membres considerin més convenient", asseguren en un comunicat.

Edicions locals