Batuda als bars de Mollet per oferir futbol 'pirata'

Les sancions per infringir la Llei de Propietat Intel·lectual van des dels 3.000 euros en amunt en funció de la grandaria de l'establiment

Societat

Liga de futbol professional
Liga de futbol professional

Mollet del Vallès

Set bars de Mollet haurien estat l'objectiu d'una batuda de la Policia Nacional per haver ofert partits de futbol sense llicència.

Així ho relata el propietari d'un dels bars denunciats que no ha volgut fer públic el seu nom: "Fa cosa de dos mesos va venir al meu local un home sol. Anava prenent notes i feia coses estranyes que demostraven que no era un client". Afegeix que "l'home va fer fotos a la televisió del bar i després em va dir que no podia tenir un decodificador pirata i que l'havia de treure".

"Era un treballador de la Lliga Professional de Futbol (LFP), però jo vaig decidir no fer cas a la seva amenaça i continuar amb el decodificador instal·lat", continua el propietari de l'establiment que afegeix que unes setmanes més tard va rebre una carta on se l'instava a desinstal·lar-lo.

El 12 de desembre, tres agents de la Policia Nacional es van presentar al bar per dir-li que havia estat denunciat per oferir partits amb drets reservats i que havia de comparèixer l'endemà a les dependències judicials per declarar. Allà va trobar-se amb altres companys del gremi que també havien estat citats. "Vaig poder veure que hi havia set expedients més", diu el propietari, que després de negar-se a declarar està a l'espera d'una sentència.

Així mateix, pensa que el preu per retransmetre partits és abusiu. "Cada mes s'han de pagar més de 300 euros", conclou.

L'operatiu policial

Els bars que van acudir a declarar es troben en la mateixa zona de Mollet que el propietari del bar no ha volgut revelar. La LFP va anunciar aquest dijous que l'operació a Mollet s'emmarca dins d'un macrooperatiu que es va dur a terme a tot l'Estat espanyol entre els dies 11 i 13 de desembre.

En total es van registrar més de 2.000 bars i es van requisar 800 decodificadors. La Policia Nacional assenyala que "fa temps que no es feia una batuda així a Mollet". "Tot i això, aquests tipus d'operacions són freqüents", afegeixen. Expliquen que són empreses com la LFP o les televisions de pagament qui disposa de personal que recórrer els bars "com si fossin turistes" per detectar on s'emeten continguts fraudulentament.

Les sancions contemplades a la Llei de Propietat Intel·lectual van dels 3.000 euros en amunt en funció de la mida del bar o de si l'activitat il·lícita és reiterada.

Edicions locals