Josep Maria Marsà, entrenador del Recanvis Gaudí: "Hem de tenir més jugadors com Ponsà i Rabassó"

El primer equip masculí del Club Bàsquet Mollet ahir dimecres va guanyar un partit amistós davant el Mataró Parc Boet per 83 a 89

Esports

El Recanvis Gaudí és tercer a la Lliga EBA.
El Recanvis Gaudí és tercer a la Lliga EBA. | Marc Barrio

Mollet del VallèsSergi Escudero

No li agrada haver d'estar un mes sense competir. El tècnic del Recanvis Gaudí, Josep Maria Marsà, considera que s'hagués pogut celebrar una jornada de lliga el cap de setmana abans de Nadal. En canvi, l'últim partit a la Lliga EBA dels molletans va ser el 15 de desembre, quan van guanyar per 85 a 78 a l'Alfindén.

I no tornaran a jugar fins al 12 de gener, el dia que visitaran la pista del CB Sant Josep, el cinquè classificat. Per aquest motiu, dimecres van disputar un partit amistós davant el Mataró Parc Boet, amb victòria per 83 a 89. Demà divendres (21 h) en jugaran un altre a domicili enfront el CB Cornellà.

"Estic molt content de la situació en què estem –tercers amb nou triomfs i tres derrotes–. Al principi de temporada vam guanyar partits que no tocaven i quan millor estàvem en vam perdre dos de consecutius", explica Marsà, qui ja porta vuit temporades entrenant equips de Lliga EBA. "La derrota davant el JAC Sants va ser perquè inconscientment vam menysprear el rival. Amb la meitat de bon partit que vam fer en la derrota de la setmana següent a Lleida davant el Pardinyes, el líder, haguéssim guanyat al JAC", afegeix.

La plantilla molletana és curta i el tècnic és partidari d'apostar fort pel planter. Ara mateix en el primer equip hi ha dos jugadors procedents del filial, que juga a la Copa Catalunya. Són David Ponsà (1997) i Marc Rabassó (1994). "En el Recanvis ha d'haver-hi més jugadors com ells. Si d'aquí un parell d'anys no en tenim dos més del planter voldrà dir que no hem fet bé les coses", sentencia. "És millor tenir jugadors de la casa que de fora, per sentiment i per adaptació a la forma de jugar. A més, són els que t'omplen el pavelló de gent del poble".

El cost de les fases d'ascens

La situació de l'equip fa que no sigui descabellat pensar en entrar a les fases d'ascens a final de temporada. "Des del club no m'han posat cap pressió. A la pista intentarem fer tot el possible per anar a fases, però disputar-les suposa al voltant de 9.000 euros perquè fàcilment et pot tocar un equip de Tenerife o de Plasència. I pujar a LEB Plata et pot costar 60.000 de més perquè t'obliguen a tenir parquet i que les cistelles no pengin, deixant de banda els llargs desplaçaments", explica el tècnic, qui calcula que el pressupost en aquesta categoria superior hauria de ser de, com a mínim, 150.000 euros. 

La Lliga Catalana, una competició secundària

La temporada del Recanvis Gaudí va començar amb l'eliminació a la primera fase de la Lliga Catalana, en la qual va compartir grup amb el Mataró Parc Boet i la UE Mataró. Va perdre els dos partits. "Jo no sóc partidari d'aquesta competició. Me la prenc com part de la pretemporada perquè arriba molt d'hora.  Per això, els jugadors que tenia tocats no van jugar i vam provar sistemes de joc. L'únic que em va preocupar és que l'eliminació comportés començar amb dubtes la lliga, però no va ser així", conclou Marsà. El curs passat els molletans van arribar a la final de la Lliga Catalana, que van perdre davant el CB Quart.

Edicions locals