Sergi Mingote, ferit mentre feia escalada a França

A l'alpinista paretà li va caure una pedra a la cara però no té lesions de gravetat

Esports

Sergi Mingote a l'hospital de Tarbes.
Sergi Mingote a l'hospital de Tarbes. | SM

Parets del VallèsSergi Escudero

Després d'haver arribat al cim de tres 8.000 -Broad Peak, K2 i Manaslu- durant el 2018 i haver tornat totalment intacte, l'alpinista paretà Sergi Mingote ha trobat l'ensurt només començar el 2019 mentre feia escalada a la cara oest del Taillón (3.147 m), una muntanya situada al sud de França. Una pedra que li va caure al rostre ahir divendres li ha suposat 10 punts al front i el trencament del nas i de dos ossos petits de la cara.

Ara Mingote està ingressat a l'hospital de Tarbes, proper a la muntanya on va patir l'accident, però ell mateix s'ha encarregat de tranquilitzar als seus seguidors amb una publicació al seu perfil de Facebook en què explica que "només ha estat un ensurt" i aprofita per fer broma: "bons reis a tothom! (a mi no m'han portat carbó, però sí una bona pedra!)". A més, ha volgut agraïr l'ajuda durant el descens dels seus companys Jordi i Joan.

L'alpinista paretà tenia previst viatjar als Andes al voltant del 20 de març per pujar el volcà més alt del món, l'Ojos del Salado (6.893 m) i després marxar a principis d'abril cap a l'Himàlia per afrontar el doblet Lhotse-Everest (8.516 m i 8.848 m, respectivament) i, així, continuar amb el seu repte esportiu i solidari World Record Guinness 3x2x8000.

Edicions locals