Jaume Xicola CEO de NAD SL: 'En un món global Mollet és una ciutat molt ben comunicada'

L'empresa molletana torna a entrar dins la llista de les 500 empreses amb major dinamisme de l'Estat espanyol

Economia

SHAD, marca de l'empresa NAD
SHAD, marca de l'empresa NAD

Mollet del Vallès

Per segona vegada consecutiva l'empresa de Mollet NAD SL propietària de la marca SHAD i dedicada a la fabricació de seients i baguls per a motos, ha estat inclosa dins la llista CEPYME500.

Cada any la Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa (CEPYME en les seves sigles en espanyol), reconeix un total de 500 empreses líders en creixement a tot l'estat. Els atorga un segell que "acredita el seu lideratge tant pels seus resultats com per la seva capacitat de generar valor afegit, treball, innovació i projecció internacional".

NAD SL va néixer l'any 1973 a la capital baixvallesana de la mà de Jaume Xicola. Actualment és el seu fill que duu el mateix nom qui s'encarrega de dirigir una empresa amb una clara projecció internacional.

"Encara que el 80% de la producció es troba a Mollet, tenim centres de producció a Jakarta, Indonèsia, i a Xangai, Xina, que ens serveixen per abastir demandes al mercat asiàtic", explica Jaume Xicola fill.

Segons explica el líder d'aquest projecte, el mercat nacional només representa el 5% de les vendes, mentre que un 60% dels productes fabricants van cap a la resta d'Europa i un 35% aproximadament cap a la resta del món. "El país on principalment venem és Alemanya", explica Xicola. "Allí és sobretot BMW qui ens compra els nostres baguls per instal·lar-les a les seves motos", continua. "Venem un 30% de seient i un 70% de baguls, i d'aquests últims un 50% són per altres marques i un 50% de marca pròpia", afegeix Xicola.

Tot això fa que, segons CEPYME500 les vendes de NAD SL ascendeixin als 47 milions d'euros anuals. Una xifra que en temps de crisis potser explica molt menys que la que dóna Xicola. El CEO de NAD SL situa en 150 els empleats que treballen a Mollet per a l'empresa de forma directa i quantifica en "70 les persones que sense ser de la companyia treballen per nosaltres". "A la resta del món tenim tallers que sumen una vintena de persones més", comenta el CEO.

Fa dos anys la firma va obrir un nou centre productiu a Mollet amb 3.000 metres quadrats i actualment no té intenció de créixer més a la localitat. "La competència és ferotge", afirma Xicola, per afegir ràpidament que en un món global, Mollet és un punt interessant per a situar-hi una fàbrica com la seva.

"NAD es troba a Mollet perquè va néixer aquí, però a part, és una ciutat molt ben comunicada, hi ha una cultura industrial forta amb bons preus, i està a prop de Barcelona i té una sortida fàcil perquè els productes viatgin cap a França... cosa que no succeiria si estiguéssim a Cornellà per exemple", conclou Xicola.

Altres empreses del Baix Vallès al CEPYME500

En aquesta selecta llista s'hi inclouen dues empreses més del Baix Vallès. La primera d'elles és Inkema Sistemas, SL de Parets i ofereix solucions de càrrega i descàrrega de mercaderies, i gestió d’accessos amb tancaments industrials. La segona és Gestión Integral de Almacenes, SL de Montmeló i es dedica al sector de la climatització eficient.

Edicions locals