Txus Carrasco serà el candidat de la CUP a l'Alcaldia de Mollet

Va ser regidor per Iniciativa en un dels governs de Montserrat Tura i més tard va impulsar la creació d'IxM

Política

Txus Carrasco
Txus Carrasco | CUP

Mollet del Vallès

Txus Carrasco, exregidor per Iniciativa per Catalunya i mestre de secundària, serà el candidat de la CUP a l'Alcaldia de Mollet a les pròximes eleccions del 26 de maig. Així ho ha decidit l'assemblea local de la formació anticapitalista.

Carrasco a més de ser membre del Consell Polític Nacional de la CUP en les eleccions de Catalunya de 2015, també va exercir com a president local d'Iniciativa, partit amb el qual va ser regidor de Medi Ambient i Ciutat Educadora i Consum en un dels governs de coalició amb el PSC de Montserrat Tura. Més tard va ser un dels promotors del partit Independents per Mollet, però no va aconseguir representació al consistori.

L'alcaldable està vinculat al moviment independentista i a les consultes multireferèndum, del 9N i l'1 d'octubre. Membre fundador de la CUP Mollet també és impulsor del Casal Popular El Tabaran.

En les seves primeres paraules com a candidat Carrasco ha assegurat que "la regeneració municipal i dels valors democràtics republicans, la defensa d'una vida digna per totes les molletanes i els molletans, dels serveis públics, l'accés al treball, l'habitatge, l'educació i la sanitat, del territori i del medi ambient i dels drets socials i nacionals".

El candidat de la CUP ha afegit que, a Mollet "és imprescindible construir una alternativa que planti cara als fronts oberts que té la ciutat: el greu endeutament que ens deixa la gestió del PSC-PSOE, l'esgotament total del seu projecte de ciutat, la necessitat de desallotjar el bloc repressiu del 155 (PSC-Cs i PP) del govern municipal, de combatre i barrar el pas al feixisme creixent i de bastir un ajuntament des de baix, al servei de les classes treballadores i de la nova república que forjarem entre totes".

La CUP es va presentar per primer cop a les municipals de Mollet l'any 2015 amb Israel Giuffrida com a cap de llista i va tenir 692 vots, un 3% del cens electoral que no li va permetre entrar a l'Ajuntament.

Edicions locals