La CUP recull més d'un miler de signatures per preservar el Tabaran

Insten a l'Ajuntament a aturar el projecte fins que es formi un nou govern després de les eleccions municipals

Societat

La CUP Mollet ha recollit més d'un miler de signatures –tant en paper com en format digital– en la seva campanya contra la decisió del consistori molletà d’enderrocar l’històric edifici de l’antic teatre del Tabaran.

De fet, la CUP també reclama que “s’aturi el projecte d’enderrocament fins que el govern municipal que sorgeixi de les eleccions del mes de maig pugui revisar de forma participada i consensuada un nou projecte de futur”. A més, denuncia que “enderrocar-ho ara en pro d’una operació especulativa i deixar només la façana, a tan sols quatre mesos i escaig de les properes eleccions, és una greu irresponsabilitat i un autèntic atemptat al dret dels molletans i molletanes a preservar i gaudir el seu patrimoni històric i de la memòria sentimental de generacions senceres de ciutadans”.

Des de l’assemblea independentista molletana s'alerta de la intenció de l’empresa municipal Mollet Impulsa d’iniciar els treballs previs per a la seva destrucció aquesta mateixa setmana, malgrat que l’informe tècnic apunta que “no es pateix una situació de ruïna tècnica”.

En aquest sentit, Marc Compte, portaveu de la CUP Mollet ha denunciat “l’actitud de tancament al diàleg del govern municipal i la seva negativa a obrir un procés participatiu per a buscar un solució consensuada sobre el futur d’aquest emblemàtic espai que garanteixi la seva preservació”.

Per a Compte, el Tabaran s’ha convertir en “una mostra d’un dels trets distintius del projecte de ciutat de l’actual govern del PSC-PSOE, amb el suport de Cs, que ha deixat part del nostre patrimoni i dels nostres signes d’identitat, entre l’oblit i el menysteniment, fora de les seves grans prioritats”.

El portaveu de la CUP Mollet conclou recordant que “l’edifici de l’antic teatre del Tabaran ha estat propietat municipal des de fa molts anys i malgrat la seva obligació de propietari l’Ajuntament no ha invertit un sol euro en el seu manteniment o restauració”.

Edicions locals