Mollet té ocupats 29 pisos propietat de l'Agència Catalana de l'Habitatge

L'Ajuntament denuncia que això dificulta l'adjudicació d'habitatge públic a famílies en situació d'emergència

Societat

Mollet té ocupats 29 pisos propietat de l'Agència Catalana de l'Habitatge
Mollet té ocupats 29 pisos propietat de l'Agència Catalana de l'Habitatge

Mollet del Vallès

Actualment a Mollet consten 29 habitatges ocupats que són propietat de l’Agència Catalana de l’Habitatge, ens de la Generalitat de Catalunya. Així ho ha fet públic l'Ajuntament en un comunicat en què també explica que durant el 2018 ha treballat en 65 expedients de desnonaments.

Segons l'Ajuntament, aquestes ocupacions irregulars d’habitatge públic "dificulten el poder concedir aquests habitatges a famílies vulnerables que es troben en situació d’emergència i, per tant, resten pendents que se’ls hi pugui adjudicar", diuen.

En aquest sentit, posen com a exemple dos casos, dels quals se n'ha parlat en els darrers dies a xarxes socials. El primer cas fa referència a "l’ocupació irregular d’un habitatge situat al barri de l’Estació de França des de juliol de 2015". Segons fonts municipals, anteriorment "ja havien ocupat també un habitatge propietat de l’Agència Catalana de l’Habitatge al barri de Can Pantiquet". L’Ajuntament assegura estar treballant per tal d’aclarir quina és la situació respecte l’habitatge actual i demanarà que "s’aturi el llançament a l’espera de veure possibles alternatives".

El segon cas fa referència a "l’ocupació il·legal d’un pis del barri de Can Pantiquet des de novembre de 2017 també propietat de l’Agència Catalana de l’Habitatge". Es tracta d’una persona que abans vivia amb familiars i que "la Mesa d’Emergència li va denegar la sol·licitud perquè no complia els requisits". Des de l'Ajuntament asseguren que "en dues ocasions s’ha aconseguit aturar el llançament i actualment treballem conjuntament amb l’Agència Catalana de l’Habitatge en aquest cas".

65 expedients de desnonament

Durant l’any 2018, l’Ajuntament de Mollet ha treballat en 65 expedients de desnonaments i aquest mes de gener hi està treballant en 7. En tots els casos els serveis socials municipals "està treballant de manera coordinada amb l’Agència Catalana de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya i altres entitats implicades".

L'Ajuntament assegura que els Serveis Socials municipals "actuen sempre d’acord amb els criteris de justícia social i prioritzant els casos extrems de necessitats i que estan complint amb el procediment que ha de seguir qualsevol ciutadà o ciutadana".

Des de l’Ajuntament asseguren que "sempre es vetllarà per la justícia social i es treballarà amb criteris professionals" i apunten que "no respondrà a cap tipus de coacció i pressió perquè cap cas passi per davant d’altres famílies vulnerables". El govern municipal conclou que estarà "al costat d’aquelles famílies, deutores de bona fe, que no poden afrontar el deute hipotecari i/o de lloguer".

Edicions locals