Canviem Mollet acusa Podem de no respectar el codi ètic de la coalició i de buscar "protagonisme"

Els membres d'ICV i EUiA lamenten que Podem es desmarqui de la unió de forces d'esquerres que s'està donant a latres municipis del Vallès

Política

Canviem Mollet acusa Podem de no respectar el codi ètic de la coalició i de buscar "protagonisme"
Canviem Mollet acusa Podem de no respectar el codi ètic de la coalició i de buscar "protagonisme"

Mollet del Vallès

Els regidors d'ICV i EUiA que continuaran formant el grup municipal de Canviem han lamentat la decisió de Podem de trencar la coalició. Amb tot, asseguren que la formació lila ha incomplert en reiterades ocasions el codi ètic de la coalició i opinen que una motivació per trencar l'acord ha estat "buscar protagonisme".

Pel que fa als "incompliments" del codi ètic, els quatre regidors posen com a exemple que Podem "no ha respectat el caràcter assembleari de Canviem i la sobirania en la pressa de decisions que té l'Assemblea", diu Marina Escribano. "De fet, a l’assemblea on es va fer el debat de què havíem de votar al pressupost, no hi van assistir", asseguren.

Segons Escribano, a nivell de funcionament intern, "fa uns dos anys que no assisteixen a les reunions de la coordinadora de Canviem i la feien inoperativa perquè paralitzaven moltes de les accions", assegura Escribano, qui afegeix que, darrerament tampoc hi ha hagut comunicació ni assistència a les reunions del grup municipal.

"El trencament ha estat una decisió legítima i esperable, sobretot després del que va passar al Ple de pressupostos i del seu vot incondicional afirmatiu, juntament amb PSC, C’s i PP", apunten. "Canviem es va crear per fer un canvi a Mollet i no entenem com, presentant-se pel canvi, Podem avala polítiques d'un govern que porta més de 30 anys al poder", diu Escribano.

Escribano recorda que "van ser ells que van venir a veure'ns i ens van plantejar un espai comú, però potser no s'han cregut mai aquest espai unitari", opina Escribano. "En un moment d’ofensiva de les forces polítiques de dreta, és una mala notícia que les esquerres no es mantinguin unides. Passen per damunt d'aquesta unió, que s'està donant a altres municipis, per tenir més protagonisme". Per als regidors de Canviem "aquesta forma de fer política no creiem que representi el que és el projecte polític de Podemos a tot arreu, i que en bona mesura compartim i recolzem".

En aquest sentit, la representant d'ICV creu que des de la formació lila hi ha hagut una "manca de reconeixement de la feina feta" per altres forces d'esquerres com ICV i EUiA abans que existís Podem i assegura que "nosaltres continuarem fent feina per canviar Mollet que era l'essència del grup".  

Edicions locals