Mollet posa en marxa un servei per reutilitzar mobles i estris domèstics

Els veïns podran compartir les fotografies dels objectes dels quals es volen desfer a través d'una aplicació mòbil

Societat

Mollet posa en marxa un servei per reutilitzar mobles i estris domèstics
Mollet posa en marxa un servei per reutilitzar mobles i estris domèstics

Mollet del Vallès

L'Ajuntament de Mollet ha posat en marxa un servei perquè els veïns puguin donar una segona vida a aquells articles dels quals es volen desprendre. A través d'una aplicació mòbil, els ciutadans podran compartir les fotografies dels objectes que volen llençar abans de dipositar-los en els punts de recollida municipal per si algun altre veí el vol reutilitzar.

El servei es realitza amb l'app Civiwaste –a través del telèfon mòbil o tauletes tàctils– a l'apartat anomenat Recoopera, per mitjà del qual aquells que vulguin desfer-se d’un moble o un estri domèstic podran publicar la seva fotografia per tal que la resta d’usuaris puguin visualitzar-la i, si estan interessats, posar-se en contacte amb el propietari a través d’un xat.

L'interessat en aquest objecte –sigui algun particular o entitat social– podrà adquirir-lo gratuïtament a través d’aquesta plataforma. L’apartat permet escollir els dies que el propietari considera pertinents per compartir l’objecte. A partir d’aquesta data, si el moble o estri domèstic no ha estat reservat, es gestiona la seva recollida de forma programada a través del Servei Municipal de recollida.

En ambdós casos, el propietari rebrà una notificació informant sobre l’estat de la seva sol·licitud així com també del dia que es procedirà a la recollida del moble o trasto vell si finalment no s’ha pogut reutilitzar o bé n’ha demanat la seva recollida sense l’opció de compartir-lo.

La iniciativa, que està recollida en el Pla Local de Prevenció de Residus municipals i és "fruit de l’acord d’aprovació dels pressupostos de 2018– entre PSC i Canviem Mollet–, s’adreça a fomentar el reciclatge, la reutilització i la prevenció de residus i, alhora, millorar la qualitat dels carrers i espais fent de Mollet una ciutat més amable",apunten fonts municipals.

Més voluminosos recollits

Civiwaste és una app senzilla i gratuïta que l’Ajuntament de Mollet va posar en marxa el maig de l’any passat amb l’objectiu que la ciutadania pugui comunicar qualsevol tipus d’incidència a la via pública. Durant el 2018, el Servei Municipal de recollida va recollir un 23,46% més de mobles i voluminosos que durant el 2017 passant de 1.050,520 tones a 1.297,020. Aquesta tendència a l’alça també es dóna en la quantitat de residus recollits selectivament a Mollet del Vallès en les fraccions de paper i cartró, envasos, vidre i matèria orgànica de manera que ha disminuït el rebuig.

Edicions locals